Meer aandacht voor jeugd bij Ter Steeghe


De nieuwe TenniskidsCorner wordt zondag onthuld. (Foto: pr)
De nieuwe TenniskidsCorner wordt zondag onthuld. (Foto: pr) (Foto: )

Meer aandacht voor jeugd bij Ter Steeghe

  Sport

Zwijndrecht - Sinds dit seizoen is Tennisvereniging Ter Steeghe in Zwijndrecht gaan samenwerken met Tennisschool "Maximus Tennis". Trainer Ronald Brederije geeft sinds mei van dit jaar de jeugd tennisles t/m 12 jaar, volgens het Tenniskids programma van de KNLTB.

Het Tenniskids programma is onderverdeeld in de kleuren Blauw (4-6 jr), Rood mini-veld, (6-8 jr), Oranje driekwart veld, (8-10) en Groen heel veld (10-12 jr). Iedere kleur heeft zijn eigen type bal die het voor de kinderen makkelijk maakt om tennis te spelen.

Ronald is druk op de club bezig om iedereen enthousiast te maken en het jeugdtennis bij Ter Steeghe een enorme boost te geven. Er is een prima samenwerking tussen trainers/tennisschool en bestuur, de neuzen staan allemaal dezelfde kant op en de vereniging wil flink investeren in de jeugd.

Het eerste project voor de jeugd is af, het betreft een heuse Tenniskids Corner in de hal van het tenniscomplex van Ter Steeghe. "Ik wil dat de jeugd meer uitstraling krijgt, geen ondergeschoven kindje maar juiste het tegenovergestelde, de jeugd moet hoog in het vaandel komen te staan", aldus trainer Ronald. "De club moet uitgaan stralen dat de jeugd belangrijk is en dat ze een eigen plek hebben zodat ze graag naar het mooie park komen of dit nu is om te tennissen of om te komen kijken om bijvoorbeeld hun ouders of anderen te zien tennissen. Er is een plan van aanpak gemaakt waarbij we steeds een stapje verder gaan om zowel nieuwe jeugd aan te trekken als huidige jeugd meer te binden aan de club."

Op zondag 5 juli van 10.00 tot 12.00 uur is er een gratis kennismaking voor jeugd van 5 t/m 14 jaar. Wie buiten deze leeftijd valt, moet even contact opnemen met de vereniging, want een proefles is altijd mogelijk. Om 11.00 uur wordt de Kids Corner onthuld, een hoek waar de kleine jeugd kan zitten en spelen en waar alle informatie over de vereniging, tennisles, activiteiten, het Tenniskidsprogramma enzovoort te vinden zal zijn.

Het park moet steeds kindvriendelijker worden, er wordt ook al gedacht aan bijvoorbeeld een trampoline voor de kinderen. En zo zijn er nog meer plannen.

Wie zondag 5 juli meedoet, moet om 9.45 uur aanwezig zijn. Degenen die zelf geen racket hebben, moeten dit doorgeven. Vanwege de coronacrisis moeten deelnemers zich opgeven. willen we echt dat je je opgeeft om deze ochtend qua planning in goede banen te laten lopen.

De jongens en meisjes die na deze kennismaking enthousiast worden om meer te gaan tennissen kunnen voor 25 euro nog eens vijf extra proeflessen krijgen. Ook toeschouwers mogen gelukkig vanaf 1 juli het tennispark weer betreden, mits de 1 1/2 meter regel in acht wordt genomen. Wil je meedoen, stuur een mailtje naar: r.brederije@gmail.com.

Shopbox

Meer berichten