Profbokser met een mooie missie: Robert Vrdoljak bouwt aan erelijst

  Sport
Robert Vrdoljak viert zijn vijfde profoverwinning.
Robert Vrdoljak viert zijn vijfde profoverwinning. (Foto: PR)

een bijdrage van Jan J. Timmer

Het gaat goed met de bokscarrière van Robert Vrdoljak. Onlangs won "de 24-jarige inwoner van Hendrik-Ido-ambacht zijn vijfde partij als prof. "De Nederlandse titel i het middengewicht is mijn volgende doel."

Hendrik-Ido-Ambacht - Vrdoljak boekte zijn meest recente succes tijdens een boksgala in Alphen aan den Rijn. "Een super mooi evenement met veel publiek en een goed programma", blikt hij terug. "Ik moest de ring in tegen een jongen uit Amsterdam. Al in de eerste ronde kreeg ik het gevoel dat ik hem kon verslaan. Hij viel hartstochtelijk aan, maar kwam niet door. Ik ben gewoon rustig blijven boksen en pakte in vijf van de zes ronden de punten. Ik had er misschien een knock-out uit kunnen slepen, maar koos voor controle. Juist deze tegenstander bleef, hoewel ik hem in het verdere verloop van de partij steeds verder terugdrong, gevaarlijk. Ik wilde voorkomen dat ik ineens tegen een 'punch' aan zou lopen. Dat lukte prima. Zo bleef ik als prof ongeslagen."
Voordat Robert Vrdoljak begin oktober 2018 toetrad tot de rijen der beroepsboksers had hij er 44 partijen opzitten als amateur. "Het verschil tussen amateur- en profboksen is behoorlijk groot", vindt hij. "Ik was altijd partijen van drie ronden gewend en ging over naar zes. Boks je drie rondes dan is de neiging groot om er meteen vol in te knallen; je hebt immers maar weinig tijd om een beslissing te forceren. Bij een partij van zes ronden is er meer ruimte voor een echt strijdplan en kun je 'bouwen'. Ik vind dat prettiger. Een ander verschil tussen amateurs en profs zit hem in de handschoenen. Die zijn bij beroepsboksers kleiner en harder waardoor stoten steviger aankomen."Robert Vrdoljak traint gemiddeld tussen de twaalf en vijftien uur per week bij Fitboys 010 in Rotterdam. Daar werkt hij samen met de trainers Dennis Veldhoen en Rodney Ernst. "Dennis ken ik al uit mijn amateurtijd: hij was mijn eerste trainer en is nog altijd mijn steun en toeverlaat. We vertrouwen blind op elkaar. Die zekerheid zorgt ervoor dat ik me kan concentreren op mijn prestaties. Het werkt perfect zo."

Shopbox

Meer berichten