Foto:

Meiden zonder puntverlies kampioen

  Sport

Ingezonden

H.I. Ambacht - De meiden van IFC MO11-1 hebben het geflikt: zonder puntverlies kon het kampioenschap gevierd worden. Een overwinning in Etten Leur tegen het plaatselijke Unitas '30 zou een (vroeg) kampioensfeestje betekenen.

Daarvoor moest natuurlijk wel eerst gevoetbald worden. Vroeg, heel vroeg naar het mooie Brabantse land. Om acht uur in etten Leur betekent nog vroeger op dan een gewone schooldag. Helaas was Vanity niet van de partij, zij was nog ziek. En de rots in de branding Sanne kon niet op het doel vanwege een blessure. Dus ging Isabella het doel proberen schoon te houden. De ouders Wendy en René bleken echte supporters van het team te zijn, want dochterlief speelde niet, maar toch waren ze paraat.

Standhouden

Op een glad veld, de temperatuur was op dat moment nog -1, was het moeilijk spelen. IFC trok gelijk ten aanval. Een mooie aanval van Sara ging helaas nog net voorbij het doel van Unitas '30. Daarna een overtreding van IFC en dat betekende een vrije trap voor de thuisclub, die maar net naast ging. Het duel ontpopte zich als een lekker duel, maar de IFC-aanhang wilde natuurlijk een doelpunt zien. De voorzetten van Sara waren er wel, maar het lukte IFC niet om de bal tussen de palen te krijgen. Een tegenaanval werd prima onschadelijk gemaakt door keepster Isabella. Gaandeweg kreeg de verdediging van IFC heel wat te verstouwen, maar vooralsnog wordt stand gehouden.

Beste kansen

Hoewel IFC de beste kansen krijgt is het uiteindelijk de thuisclub dat opeens de score openbreekt. Met de 1-0 achterstand is het tijd om even te rusten. De peptalk van de trainers hebben hun werk gedaan. Goed werk van Alyssa en de bal komt bij Yuna. Die gaat helemaal los en geeft de bal mee aan de voorbij stormende Sara. Die scoort de gelijkmaker. Doorpakken is nu het motto, en dat gebeurt. Het is Sophie die de 1-2 binnenschiet.

Spannend

Het blijft een heel spannende wedstrijd en na een uur spelen zijn de drie punten voor IFC. En dat houdt in dat er gefeest kan worden. Kampioen in de eerste klasse, zonder ook maar één enkel puntje te hebben ingeleverd. Grote klasse hoor. Het grote kampioensfeest wordt volgende week bij de thuiswedstrijd gevierd. Dan is hekkensluiter Rijsoord te gast op sportpark Schildman. Er wordt dan om 10.15 uur gespeeld.

Shopbox

Meer berichten