Hans de Groot, voorzitter van een actieve en gezonde volleybalvereniging.
Hans de Groot, voorzitter van een actieve en gezonde volleybalvereniging. (Foto: Maarten de Pater)

'Redelijk intensief en heel plezierig'

  Sport

Jan J. Timmer

Hans de Groot leidt bloeiend Vollido

Met haar 300 leden behoort Vollido tot de grotere volleybalverenigingen van de regio. Hans de Groot geeft als voorzitter leiding aan de club,de eerste drie jaar op ad interim-basis, sinds mei van dit jaar as vaste preses.

hendrik-ido-ambacht - "Redelijk intensief en heel plezierig," noemt De Groot (66) zijn bestuurlijk vrijwilligerswerk. "Vollido is een gezonde en actieve club met een flink aantal enthousiaste vrijwilligers, een vereniging ook die vooruit wil. Ik heb binnen dat geheel een sturende functie."Voordat Hans de Groot de voorzittershamer in handen kreeg, fungeerde hij meer dan dertig haar lang als hoofdsponsor met zijn bedrijf De Groot Optiek. "Nadat ik de zaak verkocht had kreeg ik wat meer tijd om andere dingen te gaan doen", vertelt hij. "Als sponsor vond ik het niet gepast om deel uit te maken van het Vollido-bestuur, maar nadat ik afscheid had genomen van mijn zaak en daarmee ook van mijn sponsorschap, was er geen beletsel meer."
Hoewel het Vollido voor de wind gaat, leven er wel wat zorgen bij het Ambachtse volleybalbastion. Of liever gezegd: luxe problemen. "We hebben een capaciteitsprobleem", benoemt De Groot het gebrek aan zaalruimte voor zijn vereniging. "De sporthallen van dit dorp puilen zo langzamerhand uit. Extra uren huren binnen de gemeentegrenzen is vrijwel onmogelijk. In het geval van Vollido is dat extra vervelend omdat we met voldoende zaalcapaciteit over aanzienlijk meer leden zouden kunnen beschikken. Eind januari komt de gemeenteraad bij ons op bezoek. Dan gaan we het hier zeker over hebben, zeker ook in de context van een steeds verder groeiend inwonertal van Hendrik-Ido-Ambacht. Er komen weer duizend woningen bij, dat betekent minimaal tweeduizend meer inwoners van wie er een substantieel deel wil gaan sporten. Allemaal leuk en aardig, maar als lokale overheid moet je dan wel de faciliteiten laten meegroeien, vinden wij. Dat gebrek aan zaalruimte is nu een remmende factor in onze ontwikkeling en dat is meer dan spijtig. Hopelijk komt er een goede oplossing."

Shopbox

Meer berichten