DVS won zaterdag verschillende topduels (Foto: PR)
DVS won zaterdag verschillende topduels (Foto: PR) (Foto: )

DVS wint topduels

  Sport

Rotterdam - Goede resultaten van de selectieteams van korfbalvereniging DVS'69. In Rotterdam werd Erasmis aan de zegekar gebonden met topklasseringen voor DVS als gevolg. DVS A1 was vrij en als gevolg daarvan komt de ploeg komende week twee keer in actie. In het door windvlagen geteisterde duel konden zowel het studententram van Erasmus als DVS naar moeilijk de goals maken.

DVS had weliswaar een klein voordeel bij rust te pakken (3-5) maar geheel gerust zal DVS-coach toch niet geweest in combinatie met de lange heren van de thuisploeg. Prettig was het derhalve dat de Ambachters direct na rust uitliepen naar 3-7. Tot driekwart wedstrijd was die voorsprong nog intact en liep daarna DVS zelfs uit naar 6-12. Het werd een kwestie van de tijd vol te spelen en de winst binnen te halen. Dat lukte schier eenvoudig: 12-15. Komende zaterdag speelt DVS het thuisduel tegen ACKC, Aanvang: 15.30 uur sportpark Schildman

DVS-2 had aan twee oplevingen voldoende om Erasmus-2 te verslaan. In de beginfase was het al snel 1-8 in Ambachts voordeel, maar was concentratieverlies debet aan de nog net niet comfortabele 5-9 ruststand. Een tweede spurt kort na rust (14-9) bleek voldoende om die voorsprong te consolideren: 9-17. Ook DVS-2 is nu (gedeeld) koploper en treedt komende week thuis om 14.10 uur aan tegen ACKC.

Shopbox

Meer berichten