Perry van Eijken geconcentreerd aan de bal namens IFC-zondag.
Perry van Eijken geconcentreerd aan de bal namens IFC-zondag. (Foto: John de Pater)

Perry van Eijken wil op prijzenjacht

  Politiek

Jan J. Timmer

'Voetballend horen we in top 3'

Tot aan de winterstop wachten IFC-zondag nog twee cruciale duels tegen Moerse Boys en Unitas. "Als we bovenin een rol van betekenis willen blijven spelen dan weten we wat ons te doen staat," zegt middenvelder Perry van Eijken.

hendrik-ido-ambacht - "Voetballend horen we bij de top 3", stelt Van Eijken. "Maar er is ook zoiets als een mentale component. Op dat vlak zijn we nog wat minder stabiel. Hadden we die hardheid wél gehad dan stonden we nu op de eerste plaats in onze Hoofdklasse-poule." Het puntverlies tegen staartclub Nuenen is daarvoor exemplarisch, weet Van Eijken. "Die partij verloren we met 1-0 terwijl we legio kansen kregen om de tegenstander volledig op te rollen. Op één of andere manier speelden we die dag vanuit de gedachte 'ach, het komt wel goed'. Niet dus. Ook herinner ik me een andere partij waarin we 80 procent balbezit hadden en tegen één fatale counter aanliepen. Daarnaast lieten we punten liggen in de wedstrijd tegen Baronie. Als je dat allemaal bij elkaar optelt dan heb je een puntje of zeven laten lopen. Hartstikke zonde. Het is het verschil tussen de eerste en onze huidige vijfde plaats."
Het is overigens zeker níet zo dat Perry van Eijken mopperend rondloopt op sportpark Schildman. "Nee joh, absoluut niet! Daarvoor heb ik het hier veel te goed naar mijn zin. Ook de resultaten zijn veel beter dan vorig seizoen het geval was. Toen moesten we zo'n beetje tot het einde van de competitie strijden tegen degradatie. Een wereld van verschil met hoe het nu gaat. Dat neemt echter niet weg dat je moet pakken wat je pakken kunt en hoog moet kunnen eindigen met deze ploeg. Dus mag je best kritisch zijn."

Zelf is hij bezig aan zijn zevende seizoen 'op Ambacht' en niemand moet er raar van opkijken als daar nog een achtste en een negende achteraan komen. "Ik heb het nog altijd prima naar mijn zin en merk dat het me allemaal nog behoorlijk gemakkelijk af gaat. Natuurlijk, qua werk en privé heb ik een druk leven, maar het voetbal wil ik nog lang niet missen en lager spelen is niet echt een optie. Doorgaan dus, ha ha!"

Shopbox

Meer berichten