Eigenaren Bas Baan en Nikolina Hilgers. (Foto: Bas Baan en Nikolina Hilgers)
Eigenaren Bas Baan en Nikolina Hilgers. (Foto: Bas Baan en Nikolina Hilgers) (Foto: )

#NLstartop: ‘Ondernemersblik is breder geworden’

  Nieuwsflits

Hendrik-Ido-Ambacht - "Het is een opluchting dat we weer open zijn. We gaan er vol tegenaan. We merken dat sommige mensen nog wat huiverig zijn, met name de wat oudere doelgroep en dat is ook begrijpelijk. Of we goede hoop voor de toekomst hebben? Zeker – je moet nooit opgeven. We staan er nog altijd positief in en zien het goede van de crisis in. De mensen hebben ons ook zo goed gesteund, echt fijn. Ze vroegen of ze wat voor ons konden doen, heel tof. Dat hebben we enorm gewaardeerd.”

Door Eline Lohman

Restaurant Bas was nog geen vier maanden open, toen zij dicht moesten vanwege de coronacrisis. Eigenaren Bas Baan en Nikolina Hilgers hebben het hoofd niet laten hangen en zagen juist kansen.

12 november 2019 is een datum die Bas en Nikolina niet snel zullen vergeten. Toen openden zij namelijk hun restaurant. Tot voor kort waren ze bijna net zo lang open als gesloten. Maar bij de pakken neerzitten, dat zit niet in hun aard, vertelt Nikolina. “Wij zijn al snel begonnen met de mogelijkheid om eten af te halen, om onze gasten te laten zien dat we bezig blijven. Het levert weinig op, maar daar gaat het niet om. De mensen waren enthousiast over dat we wat probeerden. Het was wel even wennen, want zo sta je een bord helemaal netjes op te maken en dan ben je ineens bakjes aan het vullen met eten.”

Leermomenten

De twee ondernemers hebben veel van deze periode geleerd. “Dat je altijd in beweging moet blijven, zodat je gasten je weten te vinden. En dat je altijd verantwoordelijk bent voor je eigen onderneming. Doordat we doorgepakt hebben, hebben we toch altijd het positieve gezien. Je hebt gewoon niets aan bij de pakken gaan neerzetten. Eerst was het heel vervelend, maar we zagen kansen om ook iets anders te gaan doen, namelijk afhalen. Dat blijven we er nu bij doen, ook nu we weer open zijn. Verder zijn we tegenwoordig open voor lunch en eerst niet. Onze ondernemersblik is breder geworden, op een creatieve manier. Daar zijn we heel blij mee.”

Bas en Nikolina zijn verheugd over het feit dat het restaurant weer open is. “Gelukkig maar! Het had ook niet langer moeten duren, anders hadden we waarschijnlijk moeten stoppen… Maar daar willen we niet aan denken."

Shopbox

Meer berichten