Dansen op de tennisvereniging
Dansen op de tennisvereniging (Foto: )

Dansschool Dus Dans danst door

  Nieuwsflits

Hendrik-Ido-Ambacht - Al vijf weken geeft dansschool Dus Dans buiten danslessen. De dansschool moet sinds 16 maart de deuren gesloten houden. Maar dat betekent niet dat de leerlingen niet kunnen dansen. Eigenaresse Jacqueline Vos was direct gedreven en stelden een creatief plan op. Want voor de mentale en de lichamelijke gezondheid is bewegen in deze tijd juist zo belangrijk.

Het docententeam maakte iedere week online danslessen die tot heden nog steeds op hun website staan. Van alle dansstijlen zijn er lessen opgenomen en gecategoriseerd op leeftijd. Zo zijn er onder andere voor de kleinsten peuter- en kleuterdanslessen, voor de kinderen streetdance/hiphop, jazz, moderne dans en klassiek ballet en voor volwassenen ook nog barre en dance workout lessen. De dansschool kreeg regelmatig foto’s en filmpjes ingezonden van leerlingen waarbij het hele gezin voor de televisie aan het dansen was. Daarnaast waren er speciaal voor de dansleden ook livestream lessen.

Maar wat waren ze blij toen ze groen licht kregen om buiten te mogen dansen. Elkaar weer in het echt zien. In overleg met de gemeente en hi5ambacht kregen ze een ruimte toegewezen van tennisvereniging Hiaten. Een plek waar zij zeven dagen in de week hun hele lesrooster voor jong en oud voort kunnen zetten.

De eerste weken was het schitterend weer, maar helaas staan ze nu ook af en toe in de regen te dansen. De ondergrond is voor het dansen ook niet ideaal, maar ze passen de danslessen hierop aan. DUS DANS staat voor plezier en vooral nu is dat een van de belangrijke pijlers waarop gefocust wordt. Er melden zich zelfs nieuwe mensen aan die een proefles willen volgen. Dit kan ook gewoon weer.

Eind juni zal de overheid bekend maken of sport- en dansscholen per 1 juli de deuren weer mogen openen. Ze hopen heel graag het nieuwe seizoen weer binnen te mogen dansen.

In de eerste week van juli organiseert de dansschool een speciale workshopweek. Een week vol leuke dansworkshops voor alle leeftijden in diverse dansstijlen. Voor Dus Dans-leden zijn alle workshops gratis. Niet-leden zijn ook van harte welkom en kunnen losse workshops kopen. De workshopweek zal gegeven worden bij Cultureel Centrum Cascade. De thuisbasis van de dansschool die zij enorm gemist hebben. Ga voor meer informatie naar www.dusdans.nl.

Shopbox

Meer berichten