De verkoop van de planten, die in plaats is gehouden van de jaarlijkse plantjesmarkt, leverde 12.000 euro op goede doelen. (Foto: pr)
De verkoop van de planten, die in plaats is gehouden van de jaarlijkse plantjesmarkt, leverde 12.000 euro op goede doelen. (Foto: pr) (Foto: )

Verkoopactie Florensis brengt 12.000 euro op voor goede doelen

  Nieuwsflits

Hendrik-Ido-Ambacht - Zaterdag 9 mei, de dag voor Moederdag, zou de Fancy Fair bij Florensis plaatsvinden. Deze plantjesmarkt wordt jaarlijks door georganiseerd voor het goede doel en wordt altijd zeer goed bezocht. Vanwege het coronavirus kon het dit jaar niet doorgaan. 

Twee maanden ervoor waren er echter al 2.000 gesponsorde Grow&Go potten gevuld met de jonge planten, die nu in volle bloei in de kas stonden om verkocht te worden en mensen blij te maken.

Regina Dinkla van Florensis vertelt trots: “Als alternatief hebben we via het netwerk van onze medewerkers en de Facebook volgers van ons Florensis Roparun team alsnog een verkoopactie georganiseerd. Met groot succes zijn alle baskets binnen een paar dagen verkocht en hebben we €12.000 opgehaald voor de Stichting Roparun en onze goede-doelenprojecten in Kenia en Ethiopië!”

Desch is al drie jaar op rij sponsor van 2.000 Grow&Go potten voor de Florensis Fancy Fair. De potten met uniek watergeefssysteem worden geproduceerd op de productielocatie Desch Epla in Ter Aar. Net als afgelopen jaar zijn deze Grow&Go potten speciaal gemaakt van Post Consumer Waste (PCW) plastic, dat de consument gescheiden aanbiedt als huisvuil plastic. Naast de 120 kleuren die mogelijk zijn, kan er nu gekozen worden uit bijna 20 nieuwe PCW kleuren.

“Met de mooie plantencombinaties van Florensis en de bijzondere Grow&Go hangpot heeft de consument nu een zomerlang plezier! Wij zijn blij om op deze manier onze jaarlijkse bijdrage te leveren aan de Stichting Roparun en de bijzondere projecten die Florensis in Afrika doet voor de bevolking rondom hun productielocaties daar”, sluit Kees Waqué tevreden af.

Als onderdeel van duurzaamheid vindt Florensis het belangrijk te kunnen bijdragen aan de internationale samenleving. Dat Florensis meerdere goede doelen en organisaties ondersteunt, is dan ook geen verrassing. Jaarlijks zet Florensis zich met een aantal medewerkers voor de volle 100% in om een kleurrijke Fancy Fair te organiseren. Op dit grote evenement kunnen consumenten tegen voordelige prijzen eersteklas plantmateriaal aanschaffen. Naast onze eigen jonge planten (‘pluggen’)en zelf gevulde hanging baskets, verkopen we ook snijbloemen en een grote verscheidenheid aan ‘volwassen’ planten. Deze planten worden grotendeels gedoneerd door toeleveranciers en klanten van Florensis. De volledige opbrengst gaat naar de Roparun en naar de goede doelen projecten in Kenia en Ethiopië bij de productielocaties. Florensis gaat ervoor om op zaterdag 8 mei 2021 de gebruikelijke Fancy Fair wel weer te kunnen organiseren op de locatie in Hendrik-Ido-Ambacht.

Shopbox

Meer berichten