Trotse initiatiefneemster Louise Brands knipt de symbolische vlaggetjes door. (Foto: pr)
Trotse initiatiefneemster Louise Brands knipt de symbolische vlaggetjes door. (Foto: pr) (Foto: )

Duo-fiets voor Hi5Ambacht

H.I.Ambacht - Een fantastisch initiatief! Eind 2019 werd Hi5Ambacht benaderd door Louise Brands die de speciale duofiets graag voor inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht wilde realiseren. “Eerder heb ik andere gebieden in Nederland op een duofiets verkend met mijn man, dit wilde ik ook zo graag in en rondom mijn eigen gemeente kunnen doen”, aldus Louise.

De duofiets maakt het voor vele mensen weer mogelijk om te fietsen en te genieten van de mooie omgeving. Door de speciale sturen, de elektrische ondersteuning en de zittingen op de fiets is het voor iedereen ongeacht eventuele fysieke of geestelijke beperkingen mogelijk om te fietsen. Zo wil Hi5Ambacht fietsen ook weer mogelijk maken voor bijvoorbeeld mensen met dementie.

We doen het samen! 

Met de fantastische donaties van het CAI fonds en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kon de fiets gerealiseerd worden. Ook de Fietsen van Ambacht heeft een belangrijk aandeel in het project. Hier mag de fiets gestald worden als deze niet in gebruik is en wordt de fiets onderhouden. Ook is de Fietsen van Ambacht bereid om mensen op te halen als fietsers pech onderweg hebben.

Hi5Ambacht is super trots op deze mooie samenwerking!

Lancering

Afgelopen woensdag 15 juli was het aan Louise Brands de eer om de eerste symbolische rit te maken met Harry, haar echtgenoot, op de duofiets. Hiermee is de fiets nu echt in gebruik voor inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht.

De fiets huren? 

De fiets wordt enkel ter beschikking gesteld aan diegenen die niet zelfstandig kunnen fietsen. De hoofdbestuurder moet echter wel zelfstandig kunnen fietsen. Dit kan een fietsmaatje zijn via Hi5Ambacht, de mantelzorger, familie, vrienden etc.

De fiets is via www.defietsenvanambacht.nl gereserveerd worden. De fiets wordt per dagdeel uitgeleend, hier wordt een vrijwillige bijdrage voor gevraagd om de fiets goed te kunnen onderhouden.

Shopbox

Meer berichten