Met het openen van de Emmatuin is een lang gekoesterde wens van de bewoners in vervulling gegaan. (Foto: Cees van Meerten)
Met het openen van de Emmatuin is een lang gekoesterde wens van de bewoners in vervulling gegaan. (Foto: Cees van Meerten) (Foto: Cees van Meerten FotoExpressie)

Emmatuin voor bewoners nu officieel open!

H.I.Ambacht - De Emmatuin is nu voor bewoners van de Emmastaete officieel open. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de bewoners in vervulling.

Goed nieuws voor de bewoners van de Emmastaete. De Emmatuin, een buitenruimte voor de bewoners van Emmastaete, is op woensdag 15 juli officieel geopend. De tuin werd geopend door wethouder Ralph Lafleur samen met Carlo Oostindie (directeur -bestuurder Rhiant) en Han Hendrikse (bestuurder de Blije Borgh).

De opening werd in verband met de coronamaatregelen klein opgezet. Bewoners konden vanaf de galerij op gepaste afstand de opening bijwonen. Tijdens de opening kregen zij ook nog een hapje en een drankje aangeboden, gesponsord door hotel ARA, om de opening van de tuin een extra (of: toch een) feestelijk tintje te geven.

Blij met de Emmatuin

Rhiant, De Blije Borgh en de gemeente zijn allen blij dat de tuin voor de bewoners nu af is. “We zijn erg blij dat we dit voor de bewoners hebben kunnen realiseren. Mede dankzij de hulp van de gemeente, maar ook zeker van alle sponsors en bewoners is het gelukt om deze prachtige tuin aan te leggen. Dat is nog eens een goed voorbeeld van samenwerken,” aldus Carlo Oostindie en Han Hendrikse.

Lang gekoesterde wens

De tuin was een langgekoesterde wens van de bewoners. Niet alle appartementen in de Emmastaete zijn voorzien van een balkon. Bewoners misten een buitenruimte om even van de buitenlucht te kunnen genieten. De wens werd door de Cliëntenraad van De Blije Borgh bij Rhiant aangedragen. Rhiant zag het belang van de buitenruimte voor de bewoners en wilde graag samen met de bewoners en De Blije Borgh een tuin realiseren.

Om de wens van de bewoners in vervulling te laten gaan, was wel het een en ander nodig. Zo is er een stuk grond voor de buitentuin bij de gemeente gekocht. Daarna heeft de architect van het gebouw een ontwerp gemaakt voor de buitenruimte. Rhiant zorgde voor de bouw. En De Blije Borgh zorgde voor de inrichting van de Emmatuin. Hiervoor hebben bewoners door het houden van verschillende evenementen geld ingezameld. Zo was er bijvoorbeeld een feestmiddag met Omroep Max waar Marga Bult optrad. Op deze dag werd een mooi bedrag voor de tuin binnengehaald. Mede door de inzet van de bewoners is d eEmmatuin een prachtige tuin geworden.

De Emmatuin

De Emmatuin is een mooie buitenruimte aan de achterkant van Emmastaete, waar voorheen parkeerruimte was. De tuin is met stalen plantenbakken, houten frames en draadstaal met klimplanten ingericht en kan gebruikt worden voor diverse buitenactiviteiten zoals een spelmiddag.Ook kunnen de bewoners van de Emmastaete zelf van de tuin genieten; zij hebben toegang tot de buitenruimte met een eigen sleutel. De tuin zal zoveel mogelijk door bewoners en vrijwilligers van de Emmastaete onderhouden worden.

Aan het einde van de opening werd Han Hendrikse, vertrekkend bestuurder van De Blije Borgh, nog verrast. Hij mocht de nieuwe naam van de tuin onthullen: de Han Hendriksetuin.

Het coronavirus

Het leek er even op dat het coronavirus roet in het eten zou gooien. Gelukkig konden de werkzaamheden gewoon doorgaan en kunnen de bewoners nu (op gepaste afstand) genieten van de tuin. En dat is, zeker tijdens deze zomer, een heel fijn vooruitzicht.

Shopbox

Meer berichten