Leerlingen van De Watervlinder zijn trots op het behaalde 'SCHOOL op SEEF' label van de school.
Leerlingen van De Watervlinder zijn trots op het behaalde 'SCHOOL op SEEF' label van de school. (Foto: Fotopersburo Busink ©)

SOL de Watervlinder is 'SEEF'

H.I.Ambacht - SOL De Watervlinder kreeg gisteren, woensdag 15 juli, het 'SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel'. Wethouder Ralph Lafleur overhandigde het aan de school.

De Watervlinder krijgt het maximale aantal punten voor haar inzet van de jury. De school heeft al jaren verkeerseducatie in haar pakket opgenomen en oefent veel met de leerlingen, verkeersouders en hulpouders. De route naar de locatie van groep 7 wordt al fietsend geoefend in groep 6.

De ouders zouden nog beter kunnen parkeren, de wijkagent controleert af en toe. Overige knelpunten rondom school en op de schoolthuisroute worden door school en gemeente samen beoordeeld en komende jaren weer waar nodig en mogelijk aangepast.

SCHOOL op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het regionale praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Drechtsteden en de gemeente. Deelname aan SCHOOL op SEEF is kosteloos voor scholen in Hendrik-Ido-Ambacht.

Shopbox

Meer berichten