Een eindfilm in plaats van een eindvoorstelling. (Foto: pr)
Een eindfilm in plaats van een eindvoorstelling. (Foto: pr) (Foto: )

De Theaterkids stralen op het witte doek

Hendrik-Ido-Ambacht - De leerlingen van de All in Balance Theaterkids mogen trots op zichzelf zijn. In plaats van een eindvoorstelling is er een eindfilm gemaakt!

All in Balance educatief, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht, was net als meer bedrijven genoodzaakt vindingrijk te worden in het geven van hun lessen. Van online lessen naar buitenlessen op anderhalve meter afstand. Het was voor de leerlingen, ouders, maar ook voor de docenten elke keer weer een omschakeling naar 'het nieuwe normaal'. Zo is ook het idee voor de eind film ontstaan. 

Het team van All in Balance heeft ervoor gekozen om de veiligheid te waarborgen door, helaas, geen eindvoorstelling in het te theater geven. Wat begon als teleurstelling is uitgegroeid naar een geweldig samenwerkingsproject tussen leerlingen, ouders, broertjes en zussen, maar ook bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht. 

De vraag die tijdens de lessen ontstond en de basis vormde voor de film was; wat is nu normaal? Ben ik normaal, ben jij normaal? Wat is nu 'het nieuwe normaal'. Is fantasie normaal? Of past fantasie niet in de werkelijkheid. Wat we kunnen zeggen is dat er héél veel fantasie en creativiteit in de leerlingen zit, maar ook zeker bij de ouders. 

De film is opgenomen op de leslocatie (ontmoetingscentrum Wielsteate – Blijeborgh), online, maar ook bij de leerlingen thuis. Hierdoor is het echt een film geworden van de leerlingen zelf. Leerlingen hebben geleerd te improviseren in een veilige omgeving en mochten zichzelf zijn en dat is zeker terug te zien. 

Vanaf september start het nieuwe seizoen met een uitgebreider lesaanbod voor kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen. Meer informatie is te vinden op de social media kanalen van All in Balance en op www.all-in-balance.nl .

Shopbox

Meer berichten