Foto:

Zomercursus speciaal voor brugklassers

Zwijndrecht-H.I.Ambacht - Sommige jongeren hebben het moeilijk op de basisschool. Ze worden gepest, afgewezen, zijn angstig of onhandig in het contact met anderen. De overgang naar het voorgezet onderwijs is voor alle jongeren spannend. Maar voor deze specifieke groep jongeren helemaal! Ze zijn vaak bang dat ze op de nieuwe school ook weer gepest of buitengesloten worden. Speciaal voor de jongeren is de cursus Plezier op School ontwikkeld. Zodat ze met meer zelfvertrouwen aan het voorgezet onderwijs beginnen!

Plezier op school is een zomercursus voor aanstaande brugklassers die op de basisschool problemen hebben in de omgang met leeftijdgenoten. In de cursus leren jongeren opkomen voor zichzelf en omgaan met anderen. Tijdens de cursus worden jongeren voorbereid op het voortgezet onderwijs.

De cursus vindt plaats op 26 en 27 augustus. In het najaar vindt er nog een terugkombijeenkomst plaats van anderhalf uur. De cursus vindt plaats op een school in Zwijndrecht.

De cursus wordt gegeven door twee schoolmaatschappelijk werkers. Na aanmelding worden de deelnemers samen met hun ouders uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met de trainers van de cursus.

Aanmelden: bel MEEVivenz: 088-1237000 of via de website expertisecentrumsociaalwerk.nl of door een email te sturen aan: info@expertisecentrumsociaalwerk.nl o.v.v. POS.

Deelnemen aan Plezier op School is gratis.

Shopbox

Meer berichten