basketballtraining buiten u8, u10 en u12
basketballtraining buiten u8, u10 en u12 (Foto: Tommy Harmsen)

Helmink Heroes basketbalt door!

Zwijndrecht/H.I.Ambacht  - Na een enorm druk bezochte vriendjes- en vriendinnetjesavond voor kinderen t/m 12 jaar op dinsdag 10 maart, werd ook basketballvereniging Helmink Heroes een week erna geconfronteerd met alle coronamaatregelen.

Hierdoor kwamen alle (binnen-)trainingen stil te liggen en werden online via Instagram en Facebook, diverse challenges opgezet. Uiteraard haalde dit het niet bij de werkelijkheid en verlangde ieder lid van de club weer naar het trainen met elkaar.

In samenwerking met de gemeente Zwijndrecht en stichting Toppie heeft Helmink Heroes vanaf mei de beschikking gekregen over diverse basketbal-courts in Zwijndrecht om hier de trainingen buiten doorgang te laten vinden. Sinds eind mei trainen de teams 2x per week op de toegewezen locaties (volgens de richtlijnen van RIVM en NOC/NSF). Het spelplezier was meteen weer terug!

Clinics

Ook heeft Helmink Heroes in samenwerking met HI5 Ambacht basketbal begin mei enkele clinics gegeven aan jeugd uit H.I.Ambacht en Zwijndrecht. Dit waren goed en druk bezochte clinics en enkelen gaven aan graag te komen basketballen.

Voor het nieuwe seizoen 2020-2021 zijn inmiddels weer diverse teams in alle leeftijdsklassen aangemeld bij de Nedelandse Basketball Bond (NBB).

Nieuwe leden

Voor de jongste jeugdteams onder 8, onder 10, onder 12 en onder 14 jaar hebben de eerste nieuwe leden zich inmiddels aangemeld, dankzij de eerder genoemde clinics, en trainen deze jongens en meisjes al met hun nieuwe teamgenootjes mee. Uiteraard kunnen kinderen die in 2007 of later geboren zijn, aansluiten bij deze groepen! Info kun je vragen via onderstaand email-adres.

Voor de teams meiden/vrouwen onder 16 (VU16) en onder 18 (VU18) en de teams jongens/mannen onder 16 (MU16) en onder 18/20 (MU20) zijn er nog enkele plaatsen over. Met de teams VU18 en MU20 wordt er komend seizoen gewerkt met trainers die een licentie hebben. Het plan is om binnen 2 jaar op hoger niveau te gaan basketballen en het doel dit jaar is het kampioenschap!

Aanmelden

Heb je als jongen/man ook interesse om te komen trainen met MU20 en ben je geboren in 2001 t/m 2004 óf heb je als meisje/vrouw zin om aan dit doel van VU18 mee te werken en ben je geboren in 2003 t/m 2006, meld je dan aan en kom mee doen!

Uiteraard hebben zijn er ook senioren-teams die wedstrijden spelen en momenteel 1x per week samen trainen in het Develpark.

Nieuwe sponsors

Ook hebben enkele nieuwe sponsors zich al gemeld voor onze jongste jeugdteams, die kleding en nieuwe baksetballen geschonken hebben. Momenteel wordt er nog gezocht naar sponsors voor enkele teams, maar ook voor aanschaf materialen. Hierbij valt te denken aan trainingsmiddelen, nieuwe basketballen, outfits voor scheidsrechters, polo's voor de diverse coaches e.d.

Heeft u interesse en de mogelijkheden om Helmink Heroes naar een hoger niveau te tillen, dan verwelkomen zij u graag als sponsor! Via onderstaand email-adres kunt u contact opnemen met Helmink Heroes voor de nodige informatie

Zomeractiviteiten

Inmiddels liggen er concrete plannen om nieuwe activiteiten te organiseren in de zomer. Hierbij valt te denken aan het organiseren van 3x3 (3 tegen 3) toernooien en ook Walking Basketball voor 50+ zal een nieuw onderdeel worden bij Helmink Heroes. Aan het begin van de zomervakantie zal ook een heuse basketball puzzeltocht plaatsvinden langs diverse basketball-courts!

Oproepen en verdere informatie zal via De Kombinatie en sociale media van Helmink Heroes (website, Facebook, Instagram) worden gepubliceerd.

Voor meer informatie, mail naar: tc@helminkheroes.nl

Shopbox

Meer berichten