De in- en uitrit van de parkeergarage van winkelcentrum Hoog Ambacht. (Foto: pr)
De in- en uitrit van de parkeergarage van winkelcentrum Hoog Ambacht. (Foto: pr) (Foto: )

CDA vraagt aandacht voor verkeersveiligheid parkeergarage Hoog Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht – De fractie van het CDA roept het college op om snel iets te doen aan de verkeerssituatie op de Laan van Welhorst, bij de in- en uitrit van de parkeergarage van winkelcentrum Hoog Ambacht.

Tijdens een bezoek aan het winkelcentrum in de afgelopen week bleek opnieuw dat de verkeersveiligheid – ondanks eerdere aanpassingen – in het geding is. De fractie van het CDA is ongerust over deze situatie en vindt dat hier op korte termijn een passende oplossing voor moet komen.

Auto’s moeten een rijbaan, een busbaan en een dubbel fietspad kruisen en rekening houden met eventuele voetgangers. Zeker op de spitsuren zijn de verkeersstromen op al deze banen intensief te noemen. Het is wachten op ernstige ongelukken, denkt de partij. Gecombineerd met de al langer aanwezige wens de snelheid op de Laan van Welhorst te beperken, en voor de nabije toekomst een veilige (fiets-)oversteekplaats te creëren voor schoolgaande kinderen uit de wijk Volgerlanden-Oost naar het scholencomplex aan de Druivengaarde, vindt het CDA het zeer wenselijk hier een kruispunt met verkeerslichten aan te brengen.

Fractievoorzitter Wenny van der Hee: “Nu met de vestiging van de nieuwe Albert Heijn de parkeergarage naar verwachting nog meer gebruikt gaat worden en er aangrenzend meer vrachtwagens zullen laden en lossen, is het een onverantwoorde situatie geworden.”

Shopbox

Meer berichten