Willem Beuk wil knokken voor een basisplaats bij ASWH. (Foto: John de Pater)
Willem Beuk wil knokken voor een basisplaats bij ASWH. (Foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

'Stapje terug? Zo ervaar ik het niet'

Hendrik-Ido-Ambacht - Willem Beuk wil elke week voetballen. Bij ASWH hoopt hij die ambitie waar te kunnen maken. En dat is dan ook meteen dé reden waarom hij afscheid heeft genomen van FC Dordrecht, want bij de Keuken Kampioen-club kwam hij maar mondjesmaat aan de bak.

Door Jan J. Timmer

"Ik zag eerlijk gezegd geen toekomst meer bij FC Dordrecht", vertelt de 19-jarige middenvelder. "Zeven jaar geleden kwam ik over van Dubbeldam. Vanaf dat moment maakte ik deel uit van de jeugdopleiding. De voorbije anderhalf jaar kwam ik dichter bij het eerste elftal te zitten en mocht ik de voorbereiding mee trainen en kreeg ik speeltijd in oefenduels. Om daarna naar het tweede team te worden geplaatst omdat de club een aantal nieuwe spelers ging halen. Bij de reserves voetballen betekende vooral veel trainen en amper spelen. Als er een wedstrijd op het programma stond, was het daarna weer een paar weken stil. Voor een liefhebber als ik die elke week wil voetballen én zich verder wil ontwikkelen, was dat geen fijne situatie. Ik kon bij FC Dordrecht blijven, maar besloot desondanks tóch om me heen te gaan kijken. Ik kreeg steeds sterker het gevoel dat ik daar tot 'de inboedel' behoorde en er weer een seizoen dreigde waarin ik misschien te weinig aan spelen zou toekomen."

"Kozakken Boys toonde interesse en met die club ben ik ook in eerste instantie het gesprek aangegaan. Men wilde mij in het -23 team laten spelen. Vervolgens meldde ASWH zich. Zij wilden me specifiek als speler voor de eerste selectie hebben. Dat sprak me meer aan. Ik denk dat ik bij ASWH een grotere kans maak om me in het eerste elftal te spelen. Bovendien gaven de gesprekken me een fijn en vertrouwd gevoel."

"Inmiddels train ik mee met de selectie. Ik voel me op mijn gemak. Leuk is ook dat ik een paar spelers nog ken uit het verleden: Bryan Jansen en Daan van der Harst bijvoorbeeld uit mijn FC Dordrecht-tijd en Koen Wesdorp als tegenstander. Ik ga uiteraard proberen een basisplaats te veroveren bij ASWH. Als verdedigende middenvelder of als nummer 10. Ook 'op 8' kan ik uit de voeten. En in de tussentijd hoop ik veel te leren en te verbeteren."

"Mijn voornaamste kwaliteiten liggen in mijn voetballend vermogen en mijn spelinzicht. Op het vlak van de omschakeling is er nog de nodige winst te boeken. Er zijn wel eens momenten waarop ik er nét te gemakkelijk over denk. Ik weet nu al dat dat bij ASWH niet wordt geaccepteerd, ha ha! In dat opzicht is het goed dat ik in een spelersgroep ben terechtgekomen met een aantal ervaren, wat oudere voetballers. Mocht ik een keer dreigen te verzaken, dan zal ik ongetwijfeld gecorrigeerd worden. Dat is goed. Ik heb daar geen enkele moeite mee omdat het me helpt een completere voetballer te worden."

"Sommige mensen zullen ASWH vanuit FC Dordrecht-perspectief misschien zien als een stapje terug, maar zelf ervaar ik dat anders. De Tweede Divisie is een prima niveau. Als ik hier jaren lang zou mogen voetballen, mag ik trots zijn."

Meer berichten