Het feestelijke moment van start bouw is online gevierd. Op de bouwplaats werd geproost met de kopers achter hun computerscherm. (Foto: pr)
Het feestelijke moment van start bouw is online gevierd. Op de bouwplaats werd geproost met de kopers achter hun computerscherm. (Foto: pr) (Foto: )

Start bouw Lof & Loof online gevierd

H.I.Ambacht - In gebiedsontwikkeling De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht heeft Blauwhoed met Lof & Loof een geheel nieuwe invulling gegeven aan landelijk wonen. Op dinsdag 26 mei is de start bouw van deze nieuwe woonbuurt, met 39 woningen, online én live feestelijk gevierd.

Livegang

Het liefst vier je natuurlijk de start bouw op de bouwplaats, samen met kopers en partners. Dat kan nu niet gezien de benodigde coronamaatregelen. Daarom heeft Blauwhoed een alternatief bedacht. De start bouw van Lof & Loof is online gevierd. Via een livegang op YouTube waren de toespraken van Anton Schalken (directeur ontwikkeling Blauwhoed), wethouder André Flach en Niels Doodeman (directeur Ballast Nedam West) te volgen.

Wethouder Flach benadrukte dat deze start bouw een uniek moment is. “Het is de eerste keer dat we in Hendrik-Ido-Ambacht een start bouw online vieren. Mooi dat het op deze manier mogelijk is. Daarnaast zijn de kopers van Lof & Loof straks de eerste bewoners van De Vier Dorpjes, het laatste gedeelte van de wijk De Volgerlanden. Ook een uniek moment!”

Na de toespraken werd er samen, op de bouw en vanuit de huiskamers, feestelijk geproost met prosecco die de kopers thuis hadden ontvangen. De livegang is terug te zien op YouTube: https://youtu.be/fNG62jLmQOw

Landelijk wonen

Lof & Loof wordt een nieuwe woonbuurt met ouderwetse charme. De 39 duurzame en landelijke woningen ontworpen door Juli Ontwerp zijn geïnspireerd op de historische vormen in het gebied. Ze komen op de plek waar vroeger boerenhoven met appelgaarden langs de paden stonden.

Anton Schalken vertelt: “Woongeluk is het ‘leitmotiv’ geweest voor het ontwerp van Lof & Loof. In een moderne buurt met dorps karakter kunnen bewoners zichzelf zijn en ongedwongen samenkomen. We willen hiermee bijdragen aan contact en gemeenschapsgevoel, in plaats van eenzaamheid en anonimiteit, zodat vele jaren van woongeluk zullen volgen.”

Voor de snelle beslisser

In de nieuwe woonbuurt Lof & Loof zijn nog drie 2/1-kapwoningen beschikbaar. Met circa 150 m2 tot 162 m2, 4 slaapkamers en een open zolder heb je in deze woningen volop de ruimte. Voor de snelle beslisser die volgend jaar zomer aan de slag wil in een nieuw huis!

Planning

Na een succesvolle verkoop en het onherroepelijk worden van de omgevingsvergunning is in maart de bouw gestart. De bouw van Lof & Loof duurt ongeveer een jaar. Aannemer Ballast Nedam West verwacht in het voorjaar 2021 de woningen op te leveren.

Over Blauwhoed

Blauwhoed is een marktmakende projectontwikkelaar. Ze richten zich op de ontwikkeling, verkoop en realisatie van woningen en de (her)ontwikkeling van commercieel vastgoed. Blauwhoed ontwikkelt projecten, eigen concepten en initiatieven in co-creatie: ze betrekken klanten vroegtijdig in het proces. www.blauwhoed.nl .

Shopbox

Meer berichten