Het terras aan 't Waaltje is klaar om gasten te ontvangen. (Foto: Jeroen Verbueken)
Het terras aan 't Waaltje is klaar om gasten te ontvangen. (Foto: Jeroen Verbueken) (Foto: Fotopersburo Busink ©)

't Ambacht is helemaal klaar voor gasten

H.I.Ambacht - Als maandag de horeca eindelijk weer open mag, moet dat wel onder strikte voorwaarden van het RIVM. Om weer gasten te kunnen ontvangen, moeten cafés en restaurants wel eerst ‘coronaproof’ worden gemaakt. Eeterij Tapperij ’t Ambacht is er helemaal klaar voor.

Wim Weers van ’t Ambacht vertelt hoe hij zijn zaak heeft voorbereid: “We hebben eerst alles flink opgepoetst en in de verf gezet. Onze entree hebben we kunnen splitsen in een in- en uitgang. Verder hebben we een routing aangegeven met stickers en zijn alle tafeltjes uit elkaar gezet. En overal hangen de RIVM-regels én ons huisregelement. Zo is het duidelijk waar iedereen zich aan moet houden.” 

En om niets aan het toeval over te laten, hebben ze bij de Eeterij Tapperij rollenspellen gespeeld. “We hebben allerlei situaties geoefend met onze medewerkers. Bijvoorbeeld wat ze moeten doen als een klant lastig doet. Maar daar gaan we niet vanuit, want onze gasten kennen elkaar meestal wel. Die corrigeren elkaar.” Bij ’t Ambacht is er vanaf maandag plaats voor 30 gasten binnen en 40 gasten op het terras. “Maar je moet wel reserveren”, vertelt Weers, “en we werken met tijdsblokken.”

Eeterij Tapperij ’t Ambacht heeft zich de afgelopen tijd beziggehouden met afhaal- en bezorgmaaltijden. Dat gaan ze voorlopig zeker mee door.

Shopbox

Meer berichten