PMP maakt horeca 'coronaproof'


Links een tafeltje met 'spacers' en tussen de tafels staan de spatschermen. (Foto: Jeroen Verbueken)
Links een tafeltje met 'spacers' en tussen de tafels staan de spatschermen. (Foto: Jeroen Verbueken) (Foto: Fotopersburo Busink ©)

PMP maakt horeca 'coronaproof'

Zwijndrecht - Grote belangstelling uit binnen- en buitenland voor de speciale covid-19 producten van Zwijndrechtse makelij. Samen met een bedrijf uit Uden maakt de meubelfabriek tafels en schermen om de horeca ‘coronaproof’ te maken. "Anders kunnen veel cafés en restaurants hun deuren wel voorgoed sluiten", vreest Joost Geubels van PMP Furniture.

Het Zwijndrechtse meubelbedrijf sloeg meteen aan het begin van de crisis de handen ineen met Dijkos Projects. Zij bedachten samen speciale tafel-‘spacers’, om gemakkelijk de nodige afstand te kunnen houden. De speciale spatschermen tussen de tafeltjes maken dat de klanten toch dichterbij elkaar kunnen zitten. Zonder die schermen moet een café of restaurant veel tafels weghalen, waardoor het in veel gevallen niet rendabel is om straks weer de deuren te openen.

De schermen worden geleverd tegen kostprijs. “Om de horeca te kunnen helpen en open te kunnen houden”, vertelt commercieel manager Joost Geubels over het waarom, “niet om er rijk van te worden. Wij denken dat dit wel eens de oplossing kan zijn voor de horeca. Met onze schermen hoeft er maar vijf tot tien procent van de tafels weg, in plaats van de helft of meer.”

De covid-19 producten van PMP Furniture worden volledig in Nederland gemaakt, dus levering kan snel gaan. De wachttijd is op dit moment enkele weken, Maar als de belangstelling toeneemt, kan dat natuurlijk oplopen.

Shopbox

Meer berichten