Foto:

Allemansvriendje Dusty zoekt gezelschap

Regio - Deze week staat Dusty centraal als Dier van de Week bij dierenasiel Louterbloemen. Dusty is een ontzettende lieverd van 11 jaar. Wegens het overlijden van zijn eigenaar is hij op zoek naar een nieuw thuis. Dusty is een heel vriendelijk en sociaal kereltje! Het is een allemansvriend en ook kan hij goed overweg met andere honden. Helaas hebben we weinig info over zijn achtergrond, dus kunnen niet veel vertellen over hoe hij in een thuissituatie is. Het is een rustig hondje die vooral graag bij mensen in de buurt is.

Helaas heeft hij wel wat gezondheidsproblemen. Je zou het niet zeggen want hij ziet er goed en fit uit. Maar Dusty is zo goed als blind en ook erg slechthorend. Zijn ogen maken te weinig traanvocht aan, waardoor hij meerdere keren per dag gedruppeld moet worden met kunsttranen. Dit doen wij nu een tijdje en zijn ogen zien er al een stuk beter uit. Dit zal hij de rest van zijn leven nodig hebben. Daarnaast is bij hem de ziekte van Cushing geconstateerd. Vermoedelijk door een goedaardige tumor in zijn hersenen. Hiervoor heeft hij dagelijks medicatie nodig. Echter lijkt hij er zelf gelukkig niet onder te lijden. Zeker nu hij hiervoor medicatie krijgt. Hij geniet van zijn dagelijkse wandelingen en is gek op koekjes en kluiven! Er wordt nog uitgezocht wat de juiste dosering is voor hem. Daarna hopen we dat hij nog een aantal gelukkige en relaxte jaren door kan brengen bij een nieuwe baas!

Interesse in deze kleine lieverd? Neem dan bij voorkeur telefonisch contact op met het asiel om een afspraak in  te plannen voor een kennismaking.

Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over Dusty of onze andere asieldieren die op zoek zijn naar een nieuwe baas of neem contact op met het dierenzorgcentrum via 078-6137902.

Shopbox

Meer berichten