Aan beweegchallenges geen gebrek.
Aan beweegchallenges geen gebrek. (Foto: PIT)

Sportieve Woningspelen bij kindcentra van PIT

Woningspelen. Daar zijn de Koningsspelen dit jaar vanwege de coronacrisis voor veel kinderen in veranderd. Diverse kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs besteedden er 17 april aandacht aan, andere luidden er de meivakantie mee in.

H.I.Ambacht - Op integraal kindcentrum De Meander in Hendrik-Ido-Ambacht was de pop Puk, het speelkameraadje van de kinderen van 0- tot 4-jarigen, erg verdrietig. Hij vindt de Koningsspelen altijd zo’n leuk feest en dat kon nu niet doorgaan. Gelukkig organiseerden de pedagogisch medewerkers speciaal voor Puk en de kleintjes in de noodopvang mini-Koningsspelen en was iedereen weer blij! Ook voor de oudere kinderen werd het een dag met een feestelijk tintje. Hi5Ambacht had een alternatief programma ontwikkeld en de beweegspecialisten van PIT hadden in hun wekelijkse reeks van beweegkaarten een speciale Koningsspelenversie gemaakt. Bovendien ontvingen alle kinderen een link om de koningsdagmedley te kunnen horen en op afstand, maar toch samen lekker mee te doen.

Op kindcentrum Het Akkoord in Zwijndrecht bedachten de leerkrachten de Koningsspelen 2.0 thuiseditie met beweegspelletjes, en ook de kinderen van kindcentrum De Bron kregen thuis van de leerkrachten een spelletjespakket.

Shopbox

Meer berichten