Praten met geestelijk verzorgers tijdens Coronacrisis

Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen wanneer iemand bijvoorbeeld te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of verlies van een dierbare. Ook het Coronavirus dat ons momenteel in de greep houdt kan tot levensvragen leiden. Bijvoorbeeld door de angst om ook ziek te worden, of door het isolement en de eenzaamheid waarmee u geconfronteerd kunt worden.

Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Wilt u graag eens praten over dingen u bezighouden, en kunt u daarvoor niet terecht bij mensen in uw de directe omgeving? Dan kunt u een beroep doen op een geestelijk verzorger van het Centrum Levensvragen Drechtsteden Gorinchem e.o (of kortweg: het ‘Centrum Levensvragen’). Geestelijk verzorgers zijn werkzaam in de gezondheidszorg en gespecialiseerd in levensvragen en zingeving. De geestelijk verzorger biedt u in een aantal gesprekken de gelegenheid om op verhaal te komen. Hij of zij luistert met aandacht en geeft u meer inzicht in uw vragen en hoe u daar uw weg in kan vinden. De gesprekken kunnen opluchting bieden, moed geven en een troost zijn. Aan begeleiding door een geestelijk verzorger zijn voor u geen kosten verbonden.

NB. In principe ‘bedient’ het het Centrum Levensvragen alleen thuiswonende ouderen c.q. 50-plussers en patiënten in de palliatieve fase en hun naasten. Vanwege de Coronacrisis is dit verruimd. Gedurende de crisis kan iedereen met zijn of haar levensvragen terecht bij een geestelijk verzorger van het Centrum Levensvragen.

Contact
Contact opnemen kan telefonisch via: 078-2032345. Als u belt, krijgt u de coördinator of een telefoniste aan de telefoon. U kunt ook op centrum-levensvragen.nl het contactformulier invullen. Ook zorgverleners, zoals de huisarts, verpleegkundige of vrijwilligers kunnen begeleiding door een geestelijk verzorger voor u aanvragen. Binnen twee werkdagen na uw aanvraag neemt een geestelijk verzorger contact met u op. Vanwege de crisissituatie zullen de gesprekken voorlopig telefonisch plaatsvinden.

Shopbox

Meer berichten