Actueel onderwerijs.
Actueel onderwerijs. (Foto: )

Leerlingen Walburg College krijgen les in virologie

Technasiumonderwijs streeft er altijd heel actueel te zijn, maar soms is de actualiteit wel erg dichtbij! Terwijl de de wereld zich schrap zet voor het coronavirus nemen Technasiumleerlingen uit de tweede klas van het Walburg College in Zwijndrecht deel aan project Viruskenner.

Zwijndrecht - Project Viruskenner is een project voor jongeren op basis- en middelbare scholen, om meer te weten te komen over virussen. ‘Hoe verspreiden infecties zich, wat is het effect daarvan op mensen en dieren en vooral: hoe genees je of voorkom je dat jij of mensen om je heen ziek worden?’

Vorige week is een afvaardiging van de klassen naar het Nieuwe Instituut in Rotterdam gegaan voor een middag vol mini-colleges van vooraanstaande virologen en onderzoekers van het Erasmus MC. In de colleges werden onderwerpen behandeld als ‘hoe is het om in het ziekenhuis te werken’, ‘hoe doe je onderzoek’, ‘hoe lang duurt het om een vaccin te ontwikkelen’. Er was ook een interview met een persoon die leeft met HIV, waarbij de jongeren ook zelf vragen konden stellen. En uiteraard was er veel aandacht voor het coronavirus. Een inspirerende middag op een hele mooie locatie!

Shopbox

Meer berichten