Christelijk Reiskoor Holland Zingt zet zich in voor Vrienden van Wit-Rusland.
Christelijk Reiskoor Holland Zingt zet zich in voor Vrienden van Wit-Rusland. (Foto: Tim Adriaanse)

'Holland Zingt' in benefietconcert voor kinderen in Wit Rusland

In de Bethelkerk te Zwijndrecht wordt een Benefietconcert georganiseerd. Aan dit concert wordt muzikale medewerking verleend door het Christelijk Reiskoor “Holland Zingt” o.l.v. André van Vliet. Het koor wordt bijgestaan door de sopraan Mirjam Feijer, de trompettist Pascal van de Velde en de organist Bastiaan Stolk.

Zwijndrecht - Het concert begint op zaterdagmiddag 28 maart om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Kaartjes kopen is niet nodig en de toegang is gratis maar er zal een collecte gehouden worden voor de stichting “Vrienden van Wit Rusland”.

De stichting is opgericht in 2010 door een groep mensen die betrokken zijn bij kinderen in Wit Rusland, aangezien zij zelf Wit-Russische kinderen in huis hebben gehad. De Stichting Vrienden van Wit-Rusland wil graag directe, praktische en geestelijke nazorg bieden aan 'hun kinderen'. Maar ook aan hun broertjes en zusjes, vriendjes en mede klasgenootjes. In 2018 hebben zij in Wit Rusland een voormalige crèche gekocht. De verbouw is in volle gang maar duurt helaas wat langer dan verwacht. Vanuit de kerken in Zwijndrecht hoopt een groep jongeren deze zomer ook naar Wit Rusland af te reizen om met de verbouwing mee te helpen. Er wordt uitgekeken naar de dag dat zij het gebouw kunnen betrekken zodat er o.a. bijbelvakantiedagen voor kleine groepen kinderen en jongeren uit de regio plaats kunnen vinden. Tijdens het concert zal er uiteraard ook nadere uitleg worden gegeven over het werk van de stichting “Vrienden van Wit Rusland.”

Behalve het concert wordt er op deze dag ook nog andere activiteiten georganiseerd. In de ochtenduren gaat de jeugd “actie voeren” en ’s avonds wordt er een Benefietdiner georganiseerd. Op het concertprogramma van zaterdagmiddag staat uiteraard veel koorzang. Zo zullen nummers klinken zoals “Zingt tot eer van God uw Schepper” op een melodie van G. Verdi “Zingt een nieuw lied” van componist Henk van der Maten en “Finale” uit het oratorium “Jozef” van Marco den Toom. Maar ook het “Sanctus” van Th. Verhey. Verder zullen sopraan, trompettist en organist ook solistisch optreden.

De kerk staat aan de Rotterdamseweg 73 te Zwijndrecht en is open vanaf 14.30 uur. Voor meer informatie kan men bellen met Leen Koster, telefoon 06-28571581 of via de email leenkoster53@gmail.com.

Shopbox

Meer berichten