Silver Shuttle ontvangt burgemeester, griffier en gemeenteraadsleden
Silver Shuttle ontvangt burgemeester, griffier en gemeenteraadsleden (Foto: Roel de Vreugd)

Politieke partijen spelen partijtje badminton met Silver Shuttle

Het is een druilerige woensdagavond. Langzaam loopt T-beaune’s Huiskamer in de Sophiahal vol met gemeenteraadsleden en bestuursleden van Silver Shuttle, terwijl de hal zich vult met enthousiaste badmintonners. De gemeenteraadsleden zijn gekomen om met eigen ogen te zien én mee te maken hoe het is om een sportvereniging in Ambacht te zijn en te besturen en hoe inspannend badminton is.

Hendrik-Ido-Ambacht - De belangstelling is groot: 11 gemeenteraadsleden, de griffier en de burgemeester schuiven aan. Er blijkt een brede, oprechte belangstelling te zijn voor sportverenigingen in het algemeen en voor Silver Shuttle in het bijzonder. Silver Shuttle is het seizoen begonnen met een nieuw 7-koppig bestuur vol met frisse ideeën hoe inwoners van Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht te enthousiasmeren voor de sport. Zo hebben ze in oktober met de festiviteiten rondom ‘De Volgerlanden 20 jaar’ Airbadminton geïntroduceerd. Airbadminton is een innovatie waarbij er ook als er wind staat buiten badminton kan worden gespeeld: de innovatieve shuttle vangt minder wind en gaat sneller door de lucht. Daarnaast heeft Silver Shuttle toernooien georganiseerd, een Pietenfeest en een Kerstfeest voor de jeugd, waarbij badminton natuurlijk centraal staat en is inmiddels het competitie-seizoen weer begonnen.

Vanuit de gemeenteraad worden ook volop ideeën aangedragen voor de toekomst van de club. HI5Ambacht wordt genoemd, er wordt gesproken over de jaarlijkse Zomerparkdag, het nieuwe landelijke sportakkoord en de mogelijkheden voor een lokaal sportakkoord. De verschillende expertises en know how van de gemeenteraadsleden worden ten volle benut.

Beiden kijken tevreden terug op de avond. Gemeenteraadsleden hebben inzicht gekregen, zijn enthousiast, vinden het fijn om hun expertise in te kunnen zetten en Silver Shuttle is onder de indruk van de overweldigende belangstelling vanuit de gemeenteraad en de betrokkenheid van de gemeente.

Terwijl gegevens over en weer worden uitgewisseld en er nog wat wordt nagepraat trekken de eerste gemeenteraadsleden en bestuursleden hun sportkleren aan en wordt er nog even fanatiek gesport. Een druilerige maar mooie, sportieve avond!

Silver Shuttle heeft nog plaats voor zowel de gevorderde als de beginnende speler. Wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar bestuur@silvershuttle.nl, kijk op onze website of op Facebook of kom gewoon langs: sportschoenen aan en je kunt meedoen! Boven de 18 jaar ben je welkom op woensdagavond in de Sophiahal van 20-22 uur. De jeugd traint op zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur in twee groepen: eerst de jongste jeugd en vanaf half 11 de oudere jeugd. Je bent van harte welkom!

Shopbox

Meer berichten