Bram en Jurgen ontvangen iedere week een artiest in de studio van ATOS Radio. CooCoo was dit seizoen een van deze artiesten die te gast was.
Bram en Jurgen ontvangen iedere week een artiest in de studio van ATOS Radio. CooCoo was dit seizoen een van deze artiesten die te gast was. (Foto: )

Vierde seizoen 'Bram & Jurgen'

Mirthe van Wijngaarden

Agenda zit bomvol

Het vierde seizoen van radioprogramma 'Bram & Jurgen' op ATOS RTV is van start gegaan. Al menig artiest is te horen geweest tijdens de live-uitzendingen op zaterdagavond en ook het komende jaar zit de agenda bomvol.

ZWIJNDRECHT/H.I. AMBACHT – Voor de makers van het programma, Bram de Waard en Jurgen Jansma, voelt het onwerkelijk dat ze aan hun vierde seizoen beginnen. "We begonnen als gewetenloze jongetjes en hebben nu een goed cultureel programma", lacht Bram. De liefde voor hun programma komt duidelijk naar voren door een bekentenis van Bram. Eind 2019 lasten Bram en Jurgen voor hun programma een pauze van zes weken in. Maar zelfs tijdens die bewuste rustperiode kon Bram niet wegblijven. "Ik zat alsnog elke zaterdag in de studio!"

Livemuziek en spellen
Bij 'Bram & Jurgen' verzorgt elke week een artiest de livemuziek, waarbij er ook aandacht wordt besteed aan de persoon áchter de muzikant. Zo zijn er heel wat spellen gespeeld om de artiest beter te leren kennen. In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen deden het 'Bram & Jurgen Rad' (waarbij de vragen worden gekozen door aan het rad te draaien) en de 'Krasronde' (dilemma's) hun intrede. Door de jaren heen heeft het tweetal heel wat artiesten mogen ontvangen in de studio en wordt er regelmatig een artiest telefonisch geïnterviewd over bijvoorbeeld een albumrelease. Om dit allemaal vast te leggen, is Marc Slagter bij het team gekomen om tijdens de uitzendingen foto's en video's te maken.

Buiten de studio werken
Hoewel de focus altijd op artiesten heeft gelegen, gaat daar dit jaar verandering in komen. Zo stond het maandelijks terugkerende 'Live and Cooking' altijd in het teken van een muzikant die zijn lievelingsmaaltijd ging koken in de studio. Dat zal nu een bekend persoon uit de regio worden. Daarnaast hebben Bram en Jurgen het idee om live on tour te gaan. "We willen verschillende locaties in de Zwijndrechtse Waard langsgaan en dan daar ons programma maken", vertelt Bram. Maar er zijn ook plannen om professionele video's te maken over 'lichte onderwerpen'. "Denk aan: Bram is vuilnisman voor een dag", grapt Jurgen. "En Jurgen zorgt dan voor de broodjes", vult Bram hem gekscherend aan. Een voorbeeld van hoe ze het – daadwerkelijk – voor zich zien, is een video die zij in 2018 hebben gemaakt. Zij liepen toen een dag mee met de politie om verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. Inmiddels beschikken zij over betere apparatuur en een groter team, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor het maken van een professionele video.
Er zijn dus veel plannen voor het zaterdagavondprogramma. Op de vraag hoe zij het komende jaar voor zich zien, kwam één gezamenlijk antwoord: "Een topjaar!". Het radioprogramma 'Bram & Jurgen' is elke zaterdag van 18:00 tot 21:00 uur te horen op ATOS RTV.

Shopbox

Meer berichten