Foto: A. de Ruiter
Foto: A. de Ruiter

Veertig jaar later…

Zaterdag 8 februari 2020 was voor ons, oud-leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool, nu kindcentrum De Meander aan de Witte de Withstraat in Hendrik-Ido-Ambacht, een bijzondere dag.

Hendrik-Ido-Ambacht - Na veertig jaar kwamen 29 oud-leerlingen en 6 oud-leerkrachten weer bij elkaar. Met medewerking van Caroline Scheurwater, directeur van De Meander mochten zij gebruik maken van het schoolgebouw. De voormalig leerlingen kregen van Leen Driesprong, de schoolmeester van wie zij toen in klas 5 en 6 les kregen, een rondleiding door het gebouw. Het gebouw is weliswaar verbouwd en uitgebreid maar gaf nog veel herkenning en veel herinneringen werden opgehaald.

Ondanks dat de groep elkaar 40 jaar niet hadden gezien, was de sfeer vanaf het begin gezellig en ontspannen en had ze genoeg gespreksstof. Mensen hadden in het buitenland gewoond en waren toch weer na jaren teruggekeerd. Anderen wonen nog steeds in het buitenland. Maar er zijn ook nog genoeg leerlingen in Ambacht of omgeving blijven wonen. Na een nieuwe klassenfoto zette de groep de reünie elders voort.

Het idee van Eline van Houten-de Koning voor een reünie ging al terug naar eind jaren '80, twee eerdere pogingen kwamen niet echt van de grond. Door Arjan van Wingerden die via Facebook heel veel mensen wist terug te vinden, werd de reünie nu dan toch werkelijkheid. De reacties waren alleen maar positief. Hoe kan het dat je na veertig jaar je direct zo vertrouwd voelt bij elkaar. Heel bijzonder en onvergetelijk.

Shopbox

Meer berichten