Tony van der Linden: succesvol met DVS'69.
Tony van der Linden: succesvol met DVS'69. (Foto: john de pater)

Van der Linden aast op twee titels

DVS'69-coach verlengt contract

Jan J. Timmer

Goede kans dat Tony van der Linden zijn derde seizoen als hoofdtrainer van DVS'69 gaat afsluiten met twee titels. Hoe het ook afloopt, de succesvolle coach heeft al aangekondigd dat jij ook komend korfbaljaar in Hendrik-Ido-ambacht werkzaam zal zijn.

hendrik-ido-ambacht - Korfbal, je kunt er Van der Linden midden in de nacht voor wakker maken; zo enthousiast is hij over zijn favoriete sport in het algemeen en DVS'69 in het bijzonder. Een geestdrift die dit seizoen extra wordt aangewakkerd door de prima resultaten van zijn team, "We staan er prima voor", stelt Van der Linden glimlachend vast. "We staan nu zes punten voor op onze achtervolgers Korbatjo en Vriendenschaar. Dat moeten we zien vast te houden."

Ook in de zaalcompetitie gaat het DVS'69 voor de wind. "We staan aan kop en draaien prima", weet Van der Linden. "Maar ook hier geldt: we zijn er nog niet. Het is een sterke poule met verschillende ploegen die net als wij een stap omhoog willen maken. Dat geldt vooral voor ACKC en GKV, twee clubs met een meerjarig tweede klasse-verleden. Voor de korfballers van DVS'69 lonkt een dubbel succes Vooralsnog zijn we ze de baas, maar iedereen beseft hier wel dat we er hard voor moeten blijven werken om die voorsprong te behouden. Het fijne van ons team is dat we een aantal uitstekende schutters in ons midden hebben, korfballers die als het even goed loopt in staat zijn om in tien minuten tijd even zovele treffers te maken. Vooral daarmee onderscheiden we ons. Daarnaast kunnen we heel degelijk verdedigen; twee pluspunten die het lastig maken om ons te verslaan. Tja, met die specifieke kwaliteiten en een flinke dosis inzet kun je zomaar twee keer kampioen worden in één seizoen. Voor wat het veld betreft"

In de zaalcompetitie staan we twee punten los van ADO en drie op ACKC. De marge met nummer drie GKV is vier punten. We hebben nog zes duels te gaan en treffen in de eerste drie Gemini-uit, GKV-thuis en ADO uit. Na die weken wordt het beeld nog helderder. Komen we die drie potten goed door dan linkt de titel en maken we goede kans om weer tweedeklasser te worden. Dat zijn we eerlijk gezegd ook wel een beetje aan onze stand verplicht, Zaalpromotie was vooraf het grote doel. We kunnen dat de komende weken waarmaken."

Inmiddels heeft Van der Linden te kennen gegeven ook komend seizoen aan DVS verbonden te willen blijven. "dat heeft alles te maken met de factor 'plezier'", glimlacht de coach. "Voor veel trainers is het gebruikelijk om na een derde jaar bij één vereniging voor een nieuwe omgeving te kiezen, maar ik heb die behoefte totaal niet. De selectie van DVS heeft nog voldoende rek in zich en bovendien komt er straks vanuit de jeugd ook het een en ander door. Waarom zou ik dan verkassen? Het 'record' van mijn voorganger Chris Beuk (zeven seizoenen lang trainer van DVS) zal ik misschien niet halen, maar vier jaar gaat zeker lukken, ha ha!"

Shopbox

Meer berichten