Het programma 'Wij Houden Het Hollands' was afgelopen zondag voor het eerst om 12:00 uur te horen op ATOS Radio.
Het programma 'Wij Houden Het Hollands' was afgelopen zondag voor het eerst om 12:00 uur te horen op ATOS Radio. (Foto: )

Programmering ATOS op de schop

Grote veranderingen op zondag

Auteur: Mirthe van Wijngaarden

Het is begin februari en dat betekent voor ATOS RTV dat er weer een nieuwe programmering van start gaat. Elk halfjaar gaat de radioprogrammering op de schop. Deze keer verdwijnt een aantal programma's, maar doen ook nieuwe hun intrede.

ZWIJNDRECHT/H.I.AMBACHT – Programmaleider Bram de Waard vertelt dat de grootste veranderingen op de zondag zijn doorgevoerd. Daar wordt vanaf het middaguur het al dertigjarig bestaande programma 'Wij Houden Het Hollands' uitgezonden. Bram: "Presentator Rob de Leeuw ontvangt iedere zondagmiddag artiesten en praat met hen over de muziek die zij maken." Eigenlijk zit het hele weekend vol Zo waren Frans Bauer en Thomas Berge al een keer te gast. Door de komst van het Nederlandstalig radioprogramma wordt 'Oldies' van presentator Hans Marijs gesplitst in twee delen: de reguliere uitzending in de ochtend en 'Oldies Docu' in de avond. Bij het programma, wat al sinds 1988 bestaat, wordt er muziek gedraaid uit de jaren '60, '70 en '80. Hierbij wordt er aandacht besteed aan platen en artiesten, specifieke genres en worden er specials gemaakt. Om de agenda van zondag compleet te maken, is er nog het danceprogramma 'The Beat Company' en wordt er uitgebreid stilgestaan bij sportwedstrijden uit de regio bij 'Sport op Zondag'.

Vol weekend
Er zullen ook wat programma's gaan verdwijnen. Donderdag 30 januari werd de laatste uitzending van 'So What' uitgezonden en ook het programma 'Downtown' zal niet meer te horen zijn op de lokale radiozender. Maar er komen wel nieuwe programma's voor terug. Zo tekende het dj-duo Thijs & Jesper op vrijdag 24 januari hun contract bij ATOS RTV. Daarnaast zal er op de vrijdagavond een nieuw actualiteitenprogramma worden uitgezonden. Hierin wordt het nieuws uit de regio doorgenomen. Programmaleider Bram de Waard is blij met de nieuwe programmering: "Eigenlijk zit het hele weekend vol. Het is een tijdje geleden dat bijvoorbeeld de zondag compleet gevuld was, dus dat is heel mooi."

Evenementen
Naast de reguliere uitzendingen zal er de komende maanden ook aandacht worden besteed aan evenementen waar ATOS RTV bij betrokken zal zijn. "Wij zullen sowieso aanwezig zijn bij de Dodenherdenking in Zwijndrecht, de Paascross, het Noordparkfestival en de Zwijndrechtse voetbalkampioenschappen." Vanaf eind februari zullen onder andere deze evenementen en aanvullende informatie verschijnen op de website onder het nieuwe kopje 'evenementen'. Verder is de lokale zender op zoek naar vrijwilligers. Bram noemt de lijst op: "Technici, presentatoren voor verschillende programma's (waaronder blues, country en een ouderenprogramma) en redacteuren die ongeveer een halfuur per dag eventueel vanuit huis kunnen werken." De nieuwe radioprogrammering van ATOS RTV is te vinden op de website: www.atosrtv.nl.

Shopbox

Meer berichten