De winnaars van sportteam junioren en coach van het jaar 2019 in gemeente Zwijndrecht.
De winnaars van sportteam junioren en coach van het jaar 2019 in gemeente Zwijndrecht. (Foto: )

Past honk- of softbal bij jou?

Ook dit jaar houdt Honk- en Softbalvereniging Zwijndrecht voor geïnteresseerde jeugd een Open Dag. Dit jaar zal dit plaatsvinden op zondag 16 februari in de Sophiahal in Henrik-Ido-Ambacht.

H.I.Ambacht/Zwijndrecht - Van 10.00 tot 11.00 uur kunnen de jongsten kinderen, van 4 t/m 8 jaar, kennis maken met deze leuke sport. Deze training zal onder leiding staan van Percy Isenia, 156-voudig honkbalinternational en Rob van den Boomgaard, sportcoach van het jaar 2019 in gemeente Zwijndrecht. Op datzelfde tijdstip zal de andere honkbaljeugd ook trainen: namelijk de honkbalpupillen, jongens van 8 -12 jaar, en de honkbalaspiranten, 12 – 15 jaar. Ook hier staan ervaren trainers voor de groep.

Vanaf 11.00 uur zijn de meiden aan de beurt. De softbalaspiranten van het Sportteam uit 2019 wilden meer uitdaging en zijn met (bijna) de hele groep overgestapt naar een oudere leeftijdscategorie: de junioren van 15 – 21 jaar. Ook de andere meisjes zijn dan bezig. De softbalaspiranten en –pupillen trainen samen, omdat ze soms bij elkaar zullen moeten invallen. En zoals al eerder gesteld: ervaren trainers zullen voor een goede kennismaking zorgen.

Maar niet alleen jeugd zal trainen op deze dag, ook de senioren komen aan bod: van 12.00 tot 13.00 uur zal er getraind worden door het selectieteam van de damessoftbal. Gevolgd door een uur met damessoftbal 2 en de herensoftbal 1 en 2. Het wordt voorspelbaar, maar ook is nog plek. De opstap is niet hoog: dames 2 en heren 2 spelen allebei in de laagste klasse. En tenslotte wordt deze ‘kennismakingsdag’ besloten met de training van het andere selectieteam: honkbal 1 zal trainen van 14.00 tot 15.00 uur.

Heeft u een zoon of dochter die het wel leuk lijkt om een leuke zomersport te beoefenen? Kom eens langs en maak kennis! Bij goed weer gaat men begin maart weer (gelukkig) naar buiten. U kent die beelden van die koeien die dansen als ze weer de wei in mogen. De sporters zijn ongeveer net zo: de hal uit en het veld op. Stuur voor meer informatie een mail naar: wedstrijdsecretaris@hsvzwijndrecht.nl

Shopbox

Meer berichten