DVS 1 in actie tegen ACKC 1.
DVS 1 in actie tegen ACKC 1. (Foto: DSV)

Korfbalvereniging DVS doet goede zaken

Edwin Huijgen

Waar DVS-2 vergat een punt veilig te stellen tegen ACKC-2, zo makkelijk ging het de hoofdmacht af tegen ACKC-1. DVS is daarmee de voornaamste kampioenskandidaad.

H.I.Ambacht - De Ambachtse "reserves" hadden het de eerste helft al lastig tegen de ploeg uit Almkerk, hoewel de schade bij rust beperkt bleef (8-9). Na rust bleef het gelijk opgaan maar ACKC-2 hield het initiatief (13-14). DVS-2 maakte nog gelijk en diende hectische slotminuten aan (14-14). DVS-2 had zicht op de winst maar speelde te gehaast. Een discutabele vrije bal in de DVS-aanval tegen ACKC werd door de bezoekers alsnog afgestraft. Ook de laatste minuut kon DVS door het gehaaste spel niet meer het punt veilig stellen (14-15). Door dit smadelijke verlies is de titel nagenoeg uit zicht, omdat koploper GKV-2 wel won. De achterstand is inmiddels drie punten. Komend weekend gaat DVS-2 op bezoek bij laagvlieger Gemini-2, aanvang 15.10 uur, Mammoethal te Gouda.

Bij DVS-1 tegen ACKC-1 was alleen de openingsfase gelijk opgaand (2-2). Daarna toonde DVS-1 haar aspiraties en liep weg van de ploeg uit Almkerk (12-5 ruststand). Na rust was het beeld niet veel anders. De Ambachters liepen uit naar 16-8 waarbij de gastploeg nog met een timeout het wedstrijdverloop trachtte te beïnvloeden. Dat lukte slechts ten dele omdat DVS de scherpte behield (20-14). In de poule staat DVS-1 nu twee punten los van de concurrentie, mede omdat het Zwijndrechtse Conventus won van GKV. ADO won wel en blijft in het kielzog van de Ambachters. Komende zaterdag gaat DVS -1op bezoek bij laagvlieger Gemini-1, aanvang 17.30 uur, Gouda.

DVS A1 was in eigen huis niet opgewassen tegen middenmoter Merwede/Multiplaat A1 (14-20). Omdat in de poule nummer laatst KCR A1 verrassend won van koploper Maassluis heeft de ploeg uit Ridderkerk nu het stokje overgedragen aan de Ambachtse jeugdploeg. De verschillen zijn echter klein! Als DVS A1 komend weekend punten pakt tegen Swift A1 dan is ook de spanning terug "onderin de poule." Aanvang 11.05 uur De Sprong te Middelburg.

Shopbox

Meer berichten