Jesper van den Bosch: met ASWH bezig om te proberen het tweededivisieschap veilig te stellen.
Jesper van den Bosch: met ASWH bezig om te proberen het tweededivisieschap veilig te stellen. (Foto: John de Pater)

'Ik wil hier de tien jaar volmaken'

Jan J. Timmer

Van den Bosch trouw aan ASWH

Praten over thuis, het werk, de club en uiteindelijk ook nog twee minuten over contractverlenging. Het geeft precies de relatie aan tussen voetbalvereniging ASWH en Jesper van den Bosch. "We waren het snel eens", glimlacht de routinier die komend seizoen aan zijn achtste jaar op sportpark Schildman gaat beginnen.

Hendrik-Ido-Ambacht – Club en speler kwamen een nieuwe verbintenis voor één jaar overeen. "Een bewuste beslissing", stelt Van den Bosch. "Ik heb in het verleden ook wel voor twee seizoenen getekend, maar ben inmiddels 31 jaar. Dan is het logisch om niet té ver vooruit te kijken. Overigens is het wél mijn intentie om de tien jaar vol te maken bij ASWH. Bij deze club vind ik mijn ideaalplaatje: de vereniging is goed georganiseerd, ik woon in Hendrik-Ido-Ambacht en het niveau waarop we voetballen is prima. Ik heb vertrouwen in betere resultaten Ik heb in het verleden mooie aanbiedingen gehad van clubs als IJsselmeervogels, Katwijk en Quick Boys, maar koos toch voor een verlengd verblijf bij ASWH. Geld is voor mij nooit de belangrijkste drijfveer geweest in mijn keuze voor een club. Andere dingen zijn minstens zo belangrijk, vind ik. Zoals het nu gaat, stemt me tevreden. Zeker ook in combinatie met mijn fulltime baan: een commerciële functie bij ADO Den Haag. Nee, ik heb niet de aanvechting om het in het eerste elftal van ADO te gaan proberen, ha ha! Soms denk je vanaf de tribune dat je 'zo' mee zou kunnen doen, maar de praktijk is anders hoor. Dat verschil merk je als in het veld gaat. De Eredivisie gaat een heel stuk sneller dan het niveau waarop we met ASWH voetballen."

Over ASWH gesproken: de komende maanden wacht trainer Rogier Veenstra en zijn mannen een 'hell of a job' om het hoofd boven water te houden in de tweede divisie. "We zijn zeker niet kansloos", zegt Jesper van den Bosch. "Ik baseer dat op onze optredens in veel wedstrijden waarin we allerminst kansloos waren maar helaas wél verloren omdat tegenstanders ons aftroefden op slimheid. We moeten beseffen dat we zijn terechtgekomen in het 'grote mannenvoetbal;' en ploegen loeren op dat ene foutje van onze kant. Het is daarom zaak dat je slordigheden uitbant. Ons trainingskamp in Spanje heeft iedereen nog eens duidelijk gemaakt wat er beter moet. Ik heb er vertrouwen in dat we straks betere resultaten gaan halen. Fijn is ook dat we er een goede en ervaren keeper bij hebben gekregen, een versterking met een achtergrond in het betaalde voetbal. Daar kunnen ook weer nieuwe impulsen van uit gaan. Eén ding is duidelijk: met elkaar zullen we alles moeten geven om het vege lijf te redden. Mocht dat aan het eind van de rit te weinig zijn, dan moet je dat accepteren. Maar… nooit zonder strijd."

Met zijn contractverlenging heeft Jesper van den Bosch, die inmiddels bijna 250 wedstrijden in het zwart-wit op zijn palmares heeft staan, in ieder geval een signaal afgegeven aan andere spelers. Eén van vertrouwen in de toekomst.

Shopbox

Meer berichten