Doe een keertje mee met de wekelijkse wandelavond.
Doe een keertje mee met de wekelijkse wandelavond. (Foto: )

Heeft u het wandelvirus te pakken?

Trudy wehrmeijer

Wandelsport Oostendam

Januari is de maand van de goede voornemens. Veel mensen nemen zich voor om gezonder te eten, te stoppen met roken of meer te bewegen. Wie geen zin heeft om zich in het zweet te werken in een sportschool kan ook lekker buiten gaan wandelen. Wandelsport Oostendam verwelkomt wandelaars graag.

H.I.Ambacht/Oostendam – Voorzitter Lianne van Zitteren en secretaris Alice van Toorn zien in het nieuwe jaar weer nieuwe uitdagingen en kansen. "Wandelen is actief bezig zijn en draagt bij aan een gezonde leefstijl. Bovendien is wandelen geschikt voor jong en oud en is het laagdrempelig. Om mee te doen heb je in principe alleen een paar lekker zittende schoenen nodig. Daarmee loop je lekker buiten in de natuur". Wandelsport Oostendam is bij veel inwoners uit Ambacht en Ridderkerk bekend van de Nijmeegse Vierdaagse, waar de wandelvereniging al jarenlang met een flinke delegatie aan meedoet. Een deel van de leden is dan ook lid van Wandelsport Oostendam om voor dat evenement te trainen. "Maar meedoen met de Nijmeegse vierdaagse is zeker niet verplicht", stelt Lianne van Zitteren met nadruk. "Mensen wandelen ook met ons mee om bijvoorbeeld te trainen voor een sportieve wandelvakantie of om hun conditie te verbeteren. Een ook de sociale contacten zijn belangrijk". Met wandelen ontdek je op nieuwe plekken" 

Voor wie eens wil proeven of wandelen iets voor hem of haar is, kan terecht op de wekelijkse wandelavond op maandag, waarop iedereen die in beweging wil komen of blijven in een stevig tempo zo'n vijf of zes kilometer door Ambacht en omgeving wandelt. Deze wandeluurtjes zijn vrijblijvend; aan- of afmelden is net nodig. Iedereen die zich om 19.00 uur bij sporthal De Ridderhal in H.I.Ambacht meldt, kan meewandelen. Meedoen kost een euro per keer. De wandeling gaat bijna altijd door. "We zijn niet bang voor een beetje regen", aldus Lianne. Voor wie echt is aangestoken door het wandelvirus en meer wil zijn er voor de leden van de wandelclub om de 14 dagen de wandelingen op zaterdagmorgen. Deze wandelingen van 15 tot 20 kilometer starten altijd met een kop koffie in het clubhuis De Korenbloem in Oostendam. Aanmelden is wel aan te raden. Iedereen kan 3 keer gratis meelopen, daarna kan men lid worden van de wandelclub. Deze wandelingen worden meestal door collega-wandelclubs uitgezet. Op zaterdag 28 maart organiseert Wandelsport Oostendam zelf de eigen wandeltocht. Wandelaars kunnen dan kiezen uit afstanden van 10, 15, 25 of 40 km, die allemaal over het eiland IJsselmonde leiden. "Meewandelen betekent vaak dat je in gebieden komt, waar je misschien nog nooit bent geweest", zeggen ze. Als voorbeelden noemen zij de Crezeepolder en het perenlaantje. Opgeven voor deze wandeltocht kan al. De start van Wandelfit is om 19.00 uur bij Sporthal De Ridderhal. Informatie over WandelFit, aanmelden voor de zaterdagse wandelingen of het Vierdaagseprogramma kan bij Lianne, tel: 06-41109409, email j.c.m.vanzitteren@hetnet.nl.

Shopbox

Meer berichten