Samen koffie drinken en even gezellig praten.
Samen koffie drinken en even gezellig praten. (Foto: onbekend)

HipHelpt zodat u even iets met iemand anders kunt delen…

De Redactie

Twee op de vijf volwassenen in Nederland voelt zich eenzaam. In de wintermaanden is dit gevoel vaak extra aanwezig. In januari zet HipHelpt zich in tegen deze eenzaamheid met een speciale campagne.

Hendrik-Ido-Ambacht - Je hebt best wel eens vragen of iets dat je heel erg treft, maar je kan het dan met niemand delen. Eén bezoek met wat gezelligheid en aandacht kan voor iemand een lichtpuntje zijn in deze donkere dagen. Want zeg nou zelf, samen eten of koffie drinken is veel leuker dan alleen, toch? In deze winterperiode gaat HipHelpt buurtgenoten met elkaar verbinden. Samen een bakje koffie drinken, een spelletje doen of een wandeling maken.

Misschien herken je je wel in deze eenzaamheid en wil je graag dat er iemand bij jou langs komt voor wat gezelligheid. Meld je dan aan op hiphelpt.nl/metaandacht of bel 078 780 23 42. Wij matchen je met iemand die je graag wat aandacht en gezelligheid wil geven.

Hoe werkt het?
We kunnen allemaal weleens wat hulp gebruiken. Meestal krijgen we die hulp van familie en vrienden, maar niet iedereen kan daar op terugvallen. Het is dan fijn om te weten dat u via HipHelpt in contact kunt komen met hulpbieders uit de buurt, die u met alle plezier een handje helpen. Hip Helpt van A tot Z biedt uitkomst wanneer hulp nodig is en u:

• zelfstandig woont;
• geen vrienden, familie of kennissen hebt die u kunnen helpen.
• niet voldoende financiële middelen heeft om hulp te kunnen inkopen.
• eventueel beperkt bent door gezondheidsklachten.

Het is vaak de combinatie van factoren die een probleemsituatie veroorzaakt. Bel gerust als u twijfelt over uw eigen situatie.

Wat doet HIP?
HipHelpt brengt u in contact met vrijwilligers die bij u in de buurt wonen en graag iets voor hun medemens willen betekenen. Ze helpen u bij dagelijkse bezigheden, zoals:

• boodschappen doen of voedselpakket ophalen.
• vervoer naar of bezoek aan een zorgloket of arts.
• praktische klusjes in huis en tuin.
• hulp bij de administratie of het invullen van documenten.

Shopbox

Meer berichten