De openingshandeling werd verricht met een grote schaar. (FOTO: Cees van Meerten)
De openingshandeling werd verricht met een grote schaar. (FOTO: Cees van Meerten) (Foto: )

Nieuw gebouw Sol Villa Ambacht geopend

Door Trudy Wehrmeijer

Onder het toeziend oog van alle leerlingen en de kinderen van de kinderopvang, is deze week het nieuwe schoolgebouw van SOL Villa Ambacht aan de Jan Wissenslaan officieel geopend.

H.I.Ambacht - Ongeveer een jaar geleden werd de laatste paal geslagen en dit voorjaar werd het hoogste punt bereikt. Het gebouw telt op de begane grond acht lokalen maar wordt door het plaatsen van een extra wand in de grote hal binnenkort al uitgebreid tot negen ruimtes. In de extra brede centrale gang zijn aparte Dalton-hoekjes, waarin leerlingen in kleine groepjes kunnen werken. Via een brede trap is de bovenverdieping bereikbaar, waar personeelsruimten zijn, de ruimte voor de BSO en een groot speellokaal. In het nieuwe gebouw met zijn markante halfronde dak zijn de groepen 3 tot en met 8 gehuisvest. De groepen 1 en 2 blijven in de bestaande huisvesting in de Van Polanenstraat. De bij kindcentrum SOL Villa Ambacht behorende kinderopvang blijft in Kruiswiel.

Met de bouw van dit schoolgebouw kwam een einde aan de eerdere plannen voor een groot scholencluster op de oude plek van het Jeugdspeelpark aan de Van Kijfhoekstraat. In die plannen zou er oorspronkelijk een enorm complex verrijzen met maar liefst 43 lokalen, waarin de protestants christelijke school De Tweestroom, de openbare Daltonschool SOL Ambacht en de reformatorische Willem de Zwijgerschool en Wilhelminaschool een plek zouden krijgen. In de loop van de tijd veranderden de plannen en bouwden De Tweestroom en SOL Villa Ambacht nieuwe scholen op hun oude plekken aan de Jan Wissenslaan. Op het terrein van het oude Jeugdspeelpark aan de Van Kijfhoekstraat resteert nu het plan voor een gebouw voor de twee reformatorische scholen Willem de Zwijger en Wilhelmina. Hiervoor werd onlangs de eerste paal geslagen. In het scholencluster in De Volgerlanden-West ontstaat dan ruimte voor de uit zijn voegen groeiende openbare school De Watervlinder.

Shopbox

Meer berichten