Wethouder Van Die legt taken tijdelijk neer

Wethouder Steven van Die van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht legt zijn taken tijdelijk neer (Foto  Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht)
Wethouder Steven van Die van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht legt zijn taken tijdelijk neer (Foto Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht) (Foto: )

Wethouder Steven van Die legt tijdelijk taken neer

Wethouder Steven van Die (Sociaal Domein, Onderwijs & Sport) legt zijn taken voor gemeente Hendrik-Ido-Ambacht om gezondheidsredenen tijdelijk neer. Gedurende de periode van afwezigheid kan hij zich volledig richten op zijn behandeling en herstel.

Burgemeester Jan Heijkoop: "Zowel het college van B&W als de ambtenaren zijn enorm geschrokken van dit bericht. We wensen Steven een spoedig herstel toe. Hij heeft rust en aandacht bij zichzelf nodig. We vragen dan ook zijn privacy te respecteren."

Taken waarnemen

Het CDA draagt fractievoorzitter Patrick van der Giessen voor aan de gemeenteraad om de portefeuille van Steven van Die voor een periode van ongeveer een half jaar waar te nemen. Van der Giessen was tijdens de voorgaande collegeperiode ook wethouder in Hendrik-Ido-Ambacht en had toen dezelfde portefeuille.

Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met de waarneming, zal Patrick van der Giessen naar verwachting per 1 januari 2020 aantreden als wethouder.

Shopbox

Meer berichten