Winterwandeling in het Waalbos

Er zal genoeg te zien zijn tijdens de natuurwandeling, zoals verschillende paddenstoelen.(Foto PR)
Er zal genoeg te zien zijn tijdens de natuurwandeling, zoals verschillende paddenstoelen.(Foto PR) (Foto: )

Regio - Zaterdag 30 november organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een winterexcursie in het Waalbos. Er zal een wandeling worden gemaakt van ca 2 uur waarbij we kijken naar alle vogels en planten die we tegen komen. Na de wandeling zullen we warme soep eten met stokbrood bij Ross Lovell.

Over SNW

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

Overwinteren

Momenteel zijn in het Waalbos nog diverse zangvogels te zien die overwinteren in Nederland, zoals putters, heggenmus en groenlingen. Ook zijn er verschillende ganzensoorten te zien in het Waalbos en met een beetje geluk ook roofvogels zoals buizerd maar ook bruine kiekendief. Deze jagen op muizen.

Ook zijn er nog verschillende eenden soorten te zien als slobeend, kuifeend, wintertaling en dodaars. Op diverse plaatsen zijn ook paddenstoelen als de gewone beurszwam te vinden.

Aanmelden

De excursie start om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Kosten €10,-. Aanmelden via info@onswaalbos.nl

Shopbox

Meer berichten