Marlies Bol bij de aubade. (Foto: Michael Dinger)
Marlies Bol bij de aubade. (Foto: Michael Dinger) (Foto: Michael Dinger)

Oranjevereniging krijgt nieuwe voorzitter

Door Trudy Wehrmeijer

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdag 28 november beslist Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana over een nieuwe voorzitter. Omdat de vereniging dit volgens de statuten drie weken van te voren kenbaar moet maken, zoekt de huidige voorzitter Marlies Bol nu de publiciteit. Het bestuur van de Oranjevereniging draagt Eyup Karso (51) voor als nieuwe voorzitter.

H.I.AMBACHT – Eyup werkt al bijna 25 jaar voor de Rabobank, tegenwoordig op het hoofdkantoor. De Oranjevereniging is niet nieuw voor hem. Hij was al jaren lid van het bestuur toen hij in 2008 met zijn gezin voor een aantal jaren naar Istanbul vertrok om daar een vestiging van de Rabobank op te zetten. Een aantal jaar geleden is het gezin teruggekeerd en woont hij weer in H.I.Ambacht. De warme gevoelens voor de Oranjevereniging zijn gebleven. Het gezin is weer gesetteld en Eyup hoopt dat hij vanuit zijn ervaring en netwerk zijn steentje bij kan dragen aan de doelstellingen van de Oranjevereniging.

Marlies Bol

Scheidend voorzitter is Marlies Bol(50). Zij kwam in 2013 in het bestuur van de Oranjevereniging. Zij werd verantwoordelijk voor de communicatie en nam de aubade en het programmaboekje (wat een magazine werd) onder haar hoede. Ze was tevens de beoogde opvolger van Jan Schram. Die rol kon zij door gezondheidsproblemen en het overlijden van haar zoon niet vervullen. Wel bleef ze actief als bestuurslid. Toen Dirk Havenaar, die de voorzittersfunctie voor een tijdelijke periode op zich had genomen, in 2018 aangaf te willen stoppen, durfde Marlies het aan om de hamer over te nemen. Toch heeft zij deze zomer moeten concluderen dat zij met teveel nawerkingen te kampen heeft van de behandelingen die zij de laatste jaren heeft moeten ondergaan en de tegenslag die haar is overkomen. Het viel haar zwaar om deze keuze te moeten maken omdat zij de Oranjevereniging een zeer warm hart toedraagt. "Ik moet de tijd nemen om rust te krijgen. In mijn hoofd en in mijn lijf, anders gaat het niet de goede kant met mij op."

"Ik draag met een gerust hart 28 november de hamer over"

Algemene Ledenvergadering

Marlies vindt het voortbestaan van de ORV heel belangrijk. "Gelukkig hebben we een verjongd en enthousiast bestuur met daarnaast bestuursleden die al wat jaartjes meedraaien. Ze stelt veel vertrouwen te hebben in de kwaliteiten van Eyup Karso als voorzitter. "Ik draag met een gerust hart 28 november de hamer over." De vergadering op 28 november in het Hervormd Jeugdcentrum aan de Vijverhof begint om 20.30 uur. De vereniging presenteert tijdens deze vergadering ook plannen voor wat nieuwe activiteiten op Koningsdag.

Shopbox

Meer berichten