Het kampioensteam F1.
Het kampioensteam F1. (Foto: )

DVS wint en begroet eerste kampioen

H.I. AMBACHT - De hoogste korfbal-selectieteams van DVS'69 hebben belangrijke uit-winsten geboekt. In Oost-Souburg werd Atlas in eigen huis verslagen. Wel werd de eerste herfstkampioen begroet. Beide selectieteams moesten in Ritthem aantreden tegen de hoofdteams van Atlas.

DVS-1 en Atlas-1 gingen alleen in het begin gelijk op hoewel de krachtsverhoudingen zich al begonnen af te tekenen. Tot 4-4 kon Atlas aanhaken, maar daarna werd het verschil heel groot. Fouten van de thuisploeg werden genadeloos afgestraft, waardoor DVS bij rust al een comfortabele voorsprong had: 7-12. Begin tweede helft gaf DVS een knap staaltje effectief korfbal: wonderschone doelpunten volgden elkaar op waardoor DVS nog verder uitliep. Het was louter te wijten aan concentratieverlies in de verdediging dat Atlas de score nog een draaglijker aanzien gaf: 17-27. In de poule houdt DVS als koploper de achtervolgers op vier punten. Komende zaterdag ontvangt DVS middenmoter TOGO, dat verrassend thuis onderuit ging tegen laagvlieger ACKC. Aanvang: 15.30 uur op het Ambachtse sportpark Schildman.

DVS-2 leek op papier met Atlas-2 een makkelijke tegenstander te hebben, maar de thuisploeg gaf goed weerstand voor rust! De Ambachters pakten weliswaar de voorsprong maar gaven die nog voor rust weg dankzij een effectieve fase van Atlas (8-8). DVS herpakte zich en stond met rust alsnog op 8-13. Die klap kwam Atlas niet meer te boven, want na rust was hun effectiviteit weg. Bij DVS liep het soepel: 11-23. In de poule blijft DVS samen met Fortis aan kop. Komend weekend komt middenmoter TOGO uit Goes op bezoek (14.10 uur).

DVS A1 leed een dure nederlaag bij Swift (19-7) dat in de poule een plek boven DVS staat maar wel vijf punten heeft. DVS staat nog op nul punten, net als ONDO. Beide ploegen spelen komende zaterdag tegen elkaar (sportpark Schildman 12.15 uur)

DVS F1 werd kampioen in de najaarscompetitie. Sinds september tonen de jongens en meisjes aan dat ze steeds beter gaan samenspelen en ook goed verdedigen. Daarna werd nog slechts een maal verloren. De laatste wedstrijd tegen Juliana eindigde zelfs in een grote 3-15 overwinning waarbij iedereen heeft gescoord. De taart en medaille waren dus super verdiend!

Shopbox

Meer berichten