Het Broodfonds in Hendrik Ido Ambacht is een feit (Foto: Jan Dorst)
Het Broodfonds in Hendrik Ido Ambacht is een feit (Foto: Jan Dorst) (Foto: Jan Dorst)

Lokale ondernemers starten Broodfonds Drechtsteden

HI-Ambacht - Met ingang van 1 september jl. zijn de Drechtsteden een broodfonds rijker. Dinsdagavond 24 september vierde Broodfonds Drechtsteden hun oprichting met een feestelijke bijeenkomst.

Zesentwintig lokale ondernemers hebben zich verzameld in het broodfonds Drechtsteden. In een broodfonds helpen ondernemers elkaar aan inkomen wanneer dit wegvalt vanwege arbeidsongeschiktheid. In het kader van het Actieplan Lokale Economie organiseerde de Vereniging Ambachtse Ondernemers en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht in mei van dit jaar een, zeer goed bezochte, eerste informatieavond over dit solidaire vangnet voor ondernemers.

Op deze avond werden de bezoekers voorgelicht door een voorlichter van de Broodfondsmakers. Na afloop van deze voorlichting werd direct al besloten dat er voldoende draagvlak was om ook hier in de regio een broodfonds op te richten. Een broodfonds is een vereniging van minimaal twintig en maximaal vijftig zelfstandig ondernemers. Zij zetten elke maand geld opzij op hun persoonlijke broodfondsrekening. Zo bouwen ze gezamenlijk een buffer op. Bij langdurige arbeidsongeschikt ontvangt een deelnemer van elk van de andere deelnemers in het broodfonds maandelijkse een vooraf vastgesteld bedrag aan schenkingen gedurende maximaal twee jaar.

Het broodfonds Drechtsteden richt zich op ondernemers binnen een straal van 15 km van Hendrik Ido Ambacht. Een aantal aspirant leden wacht op nog op definitieve toestemming om toe te treden. Op dit moment is er nog plaats voor een beperkt aantal nieuwe leden. Voor specifieke informatie over het broodfonds Drechtsteden kunt u contact opnemen met het bestuur via bestuur.drechtsteden@broodfonds.nl

Voor meer informatie over het broodfonds kijkt u op

www.broodfonds.nl

Meer berichten