Foto: john de pater

Verbrede selectie DVS'69 biedt kansen

"Op het veld willen we zo lang mogelijk meedoen om de bovenste plaatsen, in de zaal staat promoveren centraal", noemt DVS-trainer Tony van der Linden de hoofddoelen van zijn korfbalformatie.

Door Jan J. Timmer

hendrik-ido-ambacht - De extra scherp aangezette 'zaalambitie' heeft alles te maken met de Ambachtse ambitie om zich snel te revancheren voor de degradatie naar de derde klasse. Op het veld komt DVS' 69 andermaal in de tweede klasse uit. "En die competitie zijn we goed begonnen", stelt Van der Linden tevreden vast. "In onze openingswedstrijd tegen Keep Fit speelden we een matige eerste helft en waren we na rust beter op dreef. Dat moeizame begin had alles te maken met het feit dat we nogal wat nieuwe spelers moesten inpassen en een verbrokkelde voorbereiding hadden gehad vanwege de afwezigheid van 'plukjes spelers' vanwege vakantie. Compleet trainen zat er nauwelijks in." In duel twee tegen Van der Linden's oude club Korbatjo functioneerde DVS een stuk beter. De opponent uit Oud-Beiijerland kwam er na rust niet meer aan te pas en werd met 21-13 terzijde geschoven."
Ondertussen mag Tony van der Linden vaststellen dat zijn selectie er ten opzichte van vorig seizoen zeker niet minder op is geworden. "In eerste instantie ben ik aan de slag gegaan met een groep van 13 dames en 12 heren; en luxe die DVS lang niet gekend heeft. Daarna ben ik gaan finetunen. Natuurlijk voelt het als een aderlating dat Iris van Kooten na acht jaar DVS 1 gestopt is vanwege haar studie. Zij was aanvoerster én het boegbeeld van ons team. Daartegenover staat dat we de selectie hebben kunnen verbreden met twee prima jeugdspeelsters (Iris van Alphen en Jo-Lynn Sjardijn) en dat Marloes Overbeeke bij DVS is teruggekeerd na twee jaar DES in Delft. Ook beschikken we weer over Wessel Zuidweg, die net als Marloes twee seizoenen niet van de partij was bij DVS. Het totaalplaatje ziet er goed uit. Ook fijn: dit is een spelersgroep die hard wil werken en graag plezier maakt. Een mooie combi die perspectief biedt op een leuk en goed seizoen."

Tony van der Linden (38) is begonnen aan zijn derde seizoen in Hendrik-Ido-Ambachtse korfbalsferen. "Het bevalt me hier nog steeds uitstekend", zegt hij. "DVS'69 is een fijne, sociale vereniging waar ik me prima op mijn plek voel. Het zou zo maar kunnen zijn dat ik na dit seizoen door ga, al besef ik uiteraard ook dat je er met alleen een goede sfeer niet komt, we moeten ook presteren. Met deze spelersgroep kan dat zonder meer. We gaan er met z'n allen voor!"

Shopbox

Meer berichten