Tijdens de opening. (Foto: Privé)
Tijdens de opening. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Nieuw theater- en dansinitiatief gestart: All in Balance

Hendrik-Ido-Ambacht is een nieuw initiatief rijker op het gebied van theater, dans, entertainment en ontspanning: All in Balance. Dymphna Sturrus, die al ervaring had in de dans- en theaterwereld, heeft zaterdag het startschot van haar vernieuwde All in Balance gegeven.

Door Eline Lohman

H.I.AMBACHT – Eigenlijk is All in Balance al in 2003 ontstaan, toen Dymphna een massagepraktijk begon. Tot zij vier jaar geleden door andere werkzaamheden die praktijk op een laag pitje zette. Die werkzaamheden hadden ook met theater en dans te maken. Doordat deze werkzaamheden gestopt zijn kon Dymphna zich weer volledig richten op haar eigen bedrijf en was het tijd om All in Balance weer een boost te geven, vertelt Dymphna.

"Van een massagepraktijk heb ik All in Balance uitgebouwd naar wat het nu is: ik geef theater- en danslessen, verzorg entertainment zoals schminken, ballon vouwen en grime voor kinderen maar ook voor volwassenen en ik geef workshops op scholen en kinderdagverblijven. Heel fijn dat ik het initiatief nu verder kan ontwikkelen." Dansen en theater maken is niet alleen leuk, maar gaat veel verder dan dat, volgens Dymphna. "Het is meer dan een leuke, gezellige les. Door middel van dans en theater krijgen kinderen meer zelfvertrouwen. Ontwikkelen op het gebied van communicatie en niet te vergeten taalvaardigheid. Die ontwikkeling is ook echt te zien bij kinderen die dans- en theaterlessen volgen." Dymphna geeft op de dinsdagmiddagen les aan kinderen. Er is een les voor peuters en kleuters die graag willen bewegen en ontdekken, onder de titel 'de kleine ontdekkers'. Verder is er Theaterkids voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar en een variant voor kinderen vanaf 10 jaar. Tot slot is er een les op dinsdagavond voor volwassenen: 'Dance & Relax' inspanning en ontspanning in één les.

All in Balance huurt een ruimte bij Wielstaete, dat onderdeel is van De Blije Borgh, waar ze mee samenwerkt. "Door samen te werken, kom je verder. Mijn visie is: alles in het leven hangt met elkaar samen – alleen kun je vrij weinig tot niets. Vandaar ook de verdeling in pijlers maar met een overkoepelende naam. Door inspanning krijg je ontspanning en dat is wat mensen bij mij zullen ervaren." Afgelopen zaterdag was er een open dag bij All in Balance voor genodigden. Dat was volgens Dymphna 'het startschot voor een verdere toekomst'. Een toekomst waarin – de naam zegt het al – er vooral veel balans wordt gezocht door Dymphna, zo zegt zij. "Ik wil mensen op allerlei vlakken in balans krijgen. Vandaar het ruime aanbod aan theater, dans, entertainment en massages. Ik denk niet in hokjes en bied persoonlijke aandacht. Er zit voor iedereen wel wat bij." Voor nog meer informatie en het aanbod van All in Balance kan gekeken worden op de website www.all-in-balance.nl. Aanmelden voor een gratis proefles is mogelijk.

Shopbox

Meer berichten