De heer H.J. Willemse, grootgebruiker van de tuin, heeft de deur samen met zijn vrouw en de directeur/bestuurder van De Blije Borgh, de heer J.C.W. Hendrikse officieel in gebruik genomen.
De heer H.J. Willemse, grootgebruiker van de tuin, heeft de deur samen met zijn vrouw en de directeur/bestuurder van De Blije Borgh, de heer J.C.W. Hendrikse officieel in gebruik genomen. (Foto: )

Rolstoelvriendelijke toegang tot de tuin

H.I.Ambacht - Hoe belangrijk is het om zelfstandig te zijn en te kunnen gaan, staan en rijden waar je wilt? Het lijkt heel gewoon, maar voor veel mensen is dit helaas niet meer vanzelfsprekend. In De Blije Borgh is een hulpmiddel zoals een rollator of rolstoel een dagelijkse noodzaak. In gebouwen waar minder valide mensen wonen en komen zijn aanpassingen nodig. Gebruikspaden moeten breed genoeg zijn, geen drempels in het gebouw en voorzieningen moeten zo worden geplaatst zodat minder valide mensen er goed bij kunnen. Uiteraard hoort daar ook een vrije toegang naar de tuin bij. De Blije Borgh heeft meerdere deuren die naar de tuin leiden, maar had nog geen geschikte deur die verfijnd was voor rolstoelgebruikers. Vaak was een helpende hand nodig voor een bezoek aan de tuin. Maar dat is nu voorbij! Eén van de deuren is aangepast. Met een simpele druk op de knop opent de deur en het sluiten gaat automatisch. Ook de bestrating op het terras in de omgeving van de deur is aangepast, zodat er meer ruimte is om met een rolstoel een ruime draai te kunnen maken. En dat is nog niet alles. Ook het tuinmeubilair is vervangen en gebruiksvriendelijker gemaakt. De stoelen zijn licht van gewicht en voorzien van armleuningen, waardoor het opstaan, het gaan zitten en het verplaatsen makkelijker gaat. De Blije Borgh is blij met alle aanpassingen die gedaan zijn en heeft daarom de nieuwe toegang tot de tuin feestelijk geopend. Een grote gebruiker van de tuin, de heer H.J. Willemse, zelf ook rolstoelgebonden, heeft de deur samen met zijn vrouw en de directeur/bestuurder van De Blije Borgh, de heer J.C.W. Hendrikse officieel in gebruik genomen. 

Shopbox

Meer berichten