Ondernemer Thijs met zijn zoontje Quinten, óók al in een Verhage overhemd.
Ondernemer Thijs met zijn zoontje Quinten, óók al in een Verhage overhemd. (Foto: )

Hart voor de zaak bij Verhage

Door: Trudy Wehrmeijer

Diversiteit in een huiselijke sfeer

Sinds twee jaar is Thijs Zijdenbos de trotse franchisenemer van het Verhage-restaurant op het Louwersplein. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de kleine horecagelegenheid om te toveren tot een mooie Verhage store met een gezellige huiskameruitstraling.

H.I.AMBACHT - Thijs Zijdenbos geeft een deel van de eer aan zijn 'huisbaas' Alfred Koehoorn van de eveneens op het Louwersplein gevestigde Plus-supermarkt. "Hij heeft dit pand enige jaren geleden gekocht en mij de kans geboden om hier als zelfstandig ondernemer een Verhage-vestiging te gaan runnen. Hij heeft nu ook voor de nieuwe mooie halfronde uitbouw gezorgd, waardoor de zaak in één klap twee keer zo groot is geworden". Thijs zelf zorgde voor een sfeervolle en huiselijke aankleding met eigentijdse houten lamellen en hangplanten voor de ramen. Bij warm weer zorgt een airco ervoor dat de temperatuur binnen heerlijk koel blijft. Zes houten tafels met twee, vier of zes comfortabele zitplaatsen benadrukken het uit-eten gevoel optimaal. Ook buiten nodigen gezellige tafeltjes en stoelen het boodschappen doende publiek uit om op het terras te genieten van een lekkere kop koffie, een lunch, een snack of een maaltijd. Alles bij elkaar biedt Thijs zijn gasten zo'n 60 zitplaatsen. Hij zorgt ervoor dat die gasten zich ook echt welkom voelen. Niet alleen komt hij of een van zijn medewerkers attent de bestelling aan tafel opnemen maar is er ook aan een kinderhoekje gedacht, waar kinderen kunnen spelen. Drinkbakken voor de deur geven aan dat ook de hond welkom is. "En als een baasje zijn hond rustig en aangelijnd onder een tafeltje laat liggen, dan kan dat ook. We willen voor iedereen een huiselijk familiegevoel uitstralen".

Ervaring

Thijs is geen onbekende in zijn branche. Hij heeft vroeger bij Verhage in Zwijndrecht-Walburg gewerkt en daarna zes jaar bij Snackbar Regina op het Louwersplein. "Toen Regina stopte wilde ik twee jaar geleden graag verder als zelfstandig ondernemer. In het pand op het Louwersplein waar vroeger een huisartsenpraktijk was gevestigd, kon ik beginnen als Verhage vestiging. We waren deze eerste jaren vooral een patatzaak maar door deze mooie uitbreiding zijn we ook een plek geworden, waar mensen gezellig kunnen zitten en wat eten of een kopje koffie kunnen nemen met wat lekkers erbij". Patat afhalen kan nog steeds. Daarnaast kun je bij deze Verhage-vestiging vanzelfsprekend ook terecht voor snacks, kroketten en burgers. Ook serveert Thijs belegde broodjes en tosti's. "We zijn een lunchroom/restaurant, waar je in een huiselijke sfeer behalve van een kroketje en een lekkere portie patat ook kunt genieten van kipsaté of spareribs en aangeklede burgers. Voor mensen die vegetarisch willen eten hebben we niet alleen salades maar ook vegetarische burgers. Voor mensen met een glutenallergie serveren we glutenarm eten. Alle maaltijden kunnen worden begeleid met een lekker koud alcoholvrij drankje".

Shopbox

Meer berichten