De 20-jarige Victor Stenzler studeert bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit én speelt voortaan met veel plezier bij ASWH.
De 20-jarige Victor Stenzler studeert bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit én speelt voortaan met veel plezier bij ASWH. (Foto: )

Victor Stenzler naar ASWH via de mail

Door: Jan J. Timmer

Hij stuurde een mailtje waarin hij zich aanbood als speler en kreeg een positief bericht terug. Zo verliep het eerste contact tussen Victor Stenzler en ASWH. Twee dagen later trad hij toe tot het keurkorps van de Ambachtse tweededivisionist!

Hendrik-Ido-Ambacht - "Zo snel kan het dus gaan, hè", grijnst de 20-jarige Bredanaar die het voorbije seizoen nog voor Jong-NAC uitkwam. "Toen me begin juni definitief duidelijk werd dat ik er beter aan zou doen bij die club te vertrekken, had ik slechts een paar dagen de tijd om een nieuwe vereniging te vinden. Ik besloot Excelsior Maassluis en ASWH te mailen. De reactie vanuit Hendrik-Ido-Ambacht sprak me meteen aan. En dag later zat ik er op gesprek. Ik voelde meteen dat het goed zat. Precies voor de deadline van de overschrijvingsperiode heb ik mijn handtekening gezet. Nu ben ik ASWH-er en ik kan je wel vertellen: dat voelt hartstikke goed! Stenzler, die zijn voetballoopbaan ooit begon bij Groen Wit in Breda en later via Baronie bij de jeugdopleiding van NAC belandde, hoopte bij 'de parel van het zuiden' op een toekomst als profvoetballer. Het voorbije seizoen fungeerde de centrale verdediger als aanvoerder van Jong-NAC en trok interim-trainer Rob Penders hem als bankspeler bij de selectie. Na de vervanging van Penders door diens opvolger Ruud Brood werd Stenzler teruggeplaatst naar Jong-NAC. Niet veel later kreeg hij te horen dat hij komend seizoen als amateur zou mogen blijven. "Dat was voor mij een duidelijk sein om te vertrekken. Of dat pijn deed? Viel mee. Komt ook omdat ik er nuchter naar kijk. Stel dat ik wél een contractje zou hebben gekregen en niet in het eerste was terechtgekomen, dan zou de club me hebben verhuurd aan bijvoorbeeld Helmond Sport. is dat aantrekkelijk? Nee toch. Ik denk dat ik het nu beter voor elkaar heb: lekker voetballen bij een mooie club als ASWH en tegelijkertijd bedrijfskunde studeren aan de Erasmus Universiteit. Dat is een combi die in mijn geval meer perspectief biedt. Ik hoop op een basisplaats straks, maar er ís concurrentie. Ik zal dus flink aan de bak moeten. Doe ik graag!"

Shopbox

Meer berichten