Isa en haar teamgenoten gaan de Europese titel verdedigen in Kroatië.
Isa en haar teamgenoten gaan de Europese titel verdedigen in Kroatië. (Foto: )

Ambachtse naar EK Softbal

Woensdag 24 juli reist de 16-jarige softbalster Isa Zwitzer uit Hendrik-Ido-Ambacht af naar Zagreb (Kroatië) om daar de Europese titel te verdedigen die Nederland U16 in 2017 behaalde.

H.I.Ambacht - In Zagreb wordt van maandag 29 juli tot en met zaterdag 3 augustus het Women's European Championship U16 Fastpitch Softball gehouden. Aan dit Europees Kampioenschap zullen 13 landen deelnemen.

In 2018 werden er met dit U16 team 2 toernooien gespeeld Praag als voorbereiding op het EK van dit jaar. In het afgelopen voorjaar werd het laatste voorbereidende toernooi, wederom in Praag, gespeeld en met overmacht gewonnen. Na dit toernooi volgden een aantal selectiemomenten. Isa was 2 weken geleden zeer blij en opgelucht toen ze kreeg te horen dat zij als 1 van de 4 pitchers is geselecteerd om TKOTN U16 te mogen vertegenwoordigen in Zagreb. Deze jonge Nederlandse vertegenwoordiging bestaat uit 16 speelsters van 16 jaar en jonger en 5 coaches. Isa, die nu uitkomt voor BA Gophers in Maassluis, startte op 4-jarige leeftijd met honkballen bij HSV Zwijndrecht. Op haar 10e wilde ze graag gaan softballen en maakte zij de overstap naar SV&HV Schiedam. Tijdens dat 1e jaar softbal is Isa ook begonnen met het pitchen. Volg Isa en haar team via Facebook (Team Kingdom of the Netherlands-Softball U16 ) en via Instagram (team_netherlands_softball_u16).

Shopbox

Meer berichten