Jack van den Burg: terug bij IFC. (archieffoto)
Jack van den Burg: terug bij IFC. (archieffoto) (Foto: John de Pater)

Jack van den Berg returns: 'Plezier in voetbal moet terug bij IFC'

Door: Jan J. Timmer

De voorbije twee seizoenen bivakkeerde IFC-zondag in de onderste helft van zijn Hoofdklasse-poule. Met het aantrekken van Jack van den Berg als trainer probeert de Ambachtse voetbalclub zich omhoog te werken richting linkerrijtje.

H.I.Ambacht - Jack van den Berg werkte al eerder bij IFC-zondag, een periode waarin zowel hij als het bestuur van de Ido Football Club met veel plezier aan terugdenken. "We promoveerden destijds in een betrekkelijk kort tijdsbestek van de tweede klasse naar de Hoofdklasse", herinnert de ervaren coach zich nog goed. "Ik ben destijds vertrokken omdat ik als trainer aan de slag ging bij Katwijk en daar al mijn aandacht en tijd voor nodig had. Bij Katwijk ben ik inmiddels al een tijdje weg en IFC zocht een nieuwe trainer. Gezien onze gedeelde ervaringen was het niet zo bijzonder dat voorzitter Kees Bijl contact met me zocht en vroeg of ik interesse had om terug te keren."

Van den Berg gaat zijn trainerschap bij IFC combineren met een andere -pittige- klus: BVV Barendrecht. Bij die vereniging maakte hij rond de winterstop zijn rentree na het ontslag van zijn voorganger Albert van der Dussen. Ondanks het optimisme vanwege zijn komst lukte het Van den Berg net om het elftal uit de degradatiezone te trekken. "Het Barendrecht van vorig seizoen miste de kwaliteit en de hiërarchie binnen de selectie", concludeert hij terecht. "We zijn nu aan het bouwen aan een ploeg die wél in alle opzichten stabiliteit laat zien." Bij IFC is de opdracht anders, weet Van den Berg. "Hier is het zaak om plezier in voetbal en discipline naar een goed niveau te tillen. Dat eerste is zó enorm belangrijk en het tweede punt is nodig om het met elkaar fijn te hebben én te presteren. Om iets goeds neer te zetten dient je intrinsieke motivatie in orde zijn en moet je iets met je clubgenoten en de vereniging hebben. Met de selectie zoals die er straks staat moeten we dat kunnen bereiken. Op het veld. In de kleedkamer én in de kantine. Het voorbije seizoen voetbalde IFC veelal met stress. Redenen genoeg om de lol in het spelletje te laten terugkeren!"

Shopbox

Meer berichten