Foto:

Geslaagd Jumelage toernooi

H.I.Ambacht - Zaterdagochtend vroeg uit de veren, douchen, aankleden en weer naar DVS'69 waar het - door Jumbo Daalhuizen gesponsorde - ontbijt al klaar stond. Na een korte rit richting Rotterdam stond er een uitgebreide rondleiding in de Kuip op het programma. Het was een drukte van jewelste in de Kuip omdat de nieuwe grasmat voor het komende seizoen werd gelegd. Het nieuwe gras was wel nodig na de concerten van Marco Borsato en de Duitse band Rammstein. Door de gids werd niet alleen de geschiedenis van de Kuip verteld met al zijn successen, maar ook werden de kleedkamers, persruimte en het museum bezocht.

Na terugkomst kon het door Bon Bon gesponsorde lunchpakket opgepeuzeld worden. Om 13:00 uur was de aftrap van het Jumelagetoernooi een feit waarbij op het hoofdveld van A.S.W.H. de wedstrijden werden gespeeld tussen F.G. Wohlde en de Ambachtse verenigingen A.S.W.H. en IFC. Ondanks dat het vooraf lastig te bepalen was wat de sterkte en kracht van de verenigingen is waren ze nagenoeg gelijkwaardig. Vanwege de hitte werden er tussendoor drinkpauzes ingeruimd om te zorgen dat de kinderen voldoende vocht binnenkregen. Ook burgemeester Heijkoop kwam langs om naar het spel van de kinderen te kijken en was verheugd door te zien dat iedereen het naar zijn zin had.

Om 17:30 uur was het toernooi afgelopen en konden de kinderen douchen en omkleden. Bij terugkomst in het clubgebouw stond een uitgebreide barbecue klaar waar alle spelers samen van konden genieten. Tijdens de barbecue was er de prijsuitreiking en bekendmaking van de eindstand. Er was een herinneringsbeker voor de vereniging en een medaille voor alle deelnemers. Na het eten gingen de kinderen die nog voldoende energie hadden proberen om een bal in de korf te gooien, wat moeilijker bleek dan ze dachten. Weer terug in de slaapzaal was het door de drukte van de dag wat eerder stil dan de dag ervoor.

Zondagochtend was het tijd om alles in te pakken en voor de laatste maal naar DVS'69 te gaan om het - door PLUS Alfred Koehoorn - gesponsorde ontbijt op te eten. Na het afscheid vertrok de bus om 10:00 uur weer richting Bergen. Voor het bestuur van de stichting Jumelage zat er niets anders op dan alle bedden weer in te pakken en de slaapzaal "schoon op te leveren".

Shopbox

Meer berichten