Cesco Agterberg geniet nog volop na


Cesco Agterberg: eind goed, al goed bij ASWH.
Cesco Agterberg: eind goed, al goed bij ASWH. (Foto: john de pater)

Cesco Agterberg geniet nog volop na

Zelfs nu hij bij zijn nieuwe club SDC Putten aan de voorbereiding is begonnen, is Cesco Agterberg soms nog met zijn gedachten bij ASWH. "Het begint nét even lekkerder met promotie in de achterzak, hè", grijnst hij. "Dat lekkere gevoel hoop ik nog een tijdje vast te houden."

Door Jan J. Timmer

H.I.Ambacht - Nu de rust is teruggekeerd na ASWH's even spectaculaire als onverwachte promotie naar de tweede divisie, is het extra mooi om terug te kijken op een enerverende periode in zijn trainersbestaan. Vrijwel een competitie lang leek ASWH genoegen te moeten nemen met een eindklassering in de grauwe middenmoot, tot zich een kans voordeed op het binnenhalen van de derde periode. "Na ons verlies tegen Eemdijk leek de kans op een ticket uiterst klein", gaat Agterberg terug in de tijd. "Uit bij VVOG vochten we letterlijk voor onze laatste strohalm en stonden we ineens op 'pole position'. Dat was de start van een flow die doorliep tot en met onze tweede finalewedstrijd tegen FC Lienden. De bevrijdende 0-2 viel diep in blessuretijd. Het meest bijzondere vond ik dat het complete elftal gedurende de hele nacompetitie bulkte van de overtuiging dat het goed zou aflopen. Als ik daar aan terugdenk.... man man dat raakte me diep. Net zoals de wisselwerking met de ploeg, óók in de periodes waarin het op het veld minder liep.Ik heb enorm veel medewerking ervaren van de spelers en in het bijzonder aanvoerder Jesper van den Bosch. Hij stond er wedstrijd na wedstrijd en heeft me in alle opzichten gesteund. Ook heb ik genoten van de ontwikkeling die jonge gasten als Stefan Kok, Menno Vooges en Fabian Korporaal doormaakten. En vergeet Stanley Husen niet, net als de andere ervaren spelers een kerel op wie je kon bouwen. Met elkaar hebben we laten zien wat er mogelijk is in het voetbal. Laat het hoop geven aan alle voetballers en trainers die halverwege een seizoen het idee hebben dat er niets meer te halen is. 'Bijt je vast' zou ik willen zeggen. Je ziet aan ASWH wat je vanuit een ogenschijnlijk kansloze positie nog kunt bereiken. Dat mooie gevoel heb ik meegenomen naar de Veluwe. Heerlijk!"

Bij SDC Putten begon Cesco Agterberg voor zijn doen extreem vroeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Normaal gesproken zou je later kunnen beginnen, maar wij zijn er op tijd bij omdat we afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen Feyenoord moesten spelen", legt hij de reden voor de snelle start van de Veluwse voetbalformatie uit. "Dan wil je uiteraard wél met een zo fit mogelijke spelersgroep aantreden, hè!"

Shopbox

Meer berichten